Millainen olen- nettitestien maailmassa

Innostuin tutustumaan erilaisiin nettitesteihin liittyen itsetuntemukseen. Näitä testejä on joskus hauska tehdä huumorimielellä ja ajankuluksi. Kyllä nämä testit jotain kertovat siitä, millainen olen ihmisenä.

1) Ammatillinen persoonallisuustesti. Löytyy osoitteesta https://www.arealme.com/16types/fi/

Testin tulos: 

Antaja - Saa jokaisen suoriutumaan mahdollisimman hyvin kykyjensä mukaan.
Olet intohimoinen, vastuuntuntoinen, huolehtiva ja myötätuntoinen. Pystyt hahmottamaan muiden ihmisten tunteita, tarpeita ja tarkoitusperiä. Pystyt näkemään jokaisen ihmisen potentiaalin ja haluat auttaa heitä hyödyntämään voimavaransa. Olet aina edesauttamassa henkilökohtaista kehittymistä ja tiimin kasvamista. Olet hyvin herkkä ylisanoille ja kritiikille. Kohtelet kaikkia lojaalisti, sinulla on korkea sosiaalinen yhteenkuuluvuus ja toimit hyvin yhteistyössä muiden ihmisten kanssa. Olet hyvin mukaansatempaava johtaja, joka osaa hyödyntää muita erinomaisesti.

-> ENFJ-tyypin julkisuuden henkilö: Martin Luther King, Jr., ihmisoikeusaktivisti.

2) Persoonallisuustyypit, mitä väriä edustat. Löytyy osoitteesta https://omaaikalehti.fi/artikkeli/persoonallisuustyypit-testaa-mita-varia-edustat-6.147.93499.95bc903f29


Testin tulos: 

Si­ni­nen - int­ro­vert­ti, re­a­lis­ti, huo­lel­li­nen, jär­jes­tel­mäl­li­nen, kor­rek­ti, kun­ni­an­hi­moi­nen, loo­gi­nen, poh­dis­ke­le­va, tark­ka, vaa­ti­ma­ton, va­ro­vai­nen ja ana­lyyt­ti­nen. ”PE­REH­DY­TÄÄN!”

3) Tunnista itsesi testi. Löytyy osoitteesta https://www.namaste.fi/.fi/enneagrammi


Testin tulos: 

Avulias Huoltaja nro 2 
Kakkoset ovat ihmiskunnan avuliaita ja huomaavaisia kanssaihmisiä. He rientävät tueksi ja avuksi sinne, missä heitä eniten tarvitaan. Kakkosille auttaminen on luonnollinen ja miellyttävä tapa toimia maailmassa. Kakkoset saattavat laittaa toisten ihmisten parkkimittareihin lisää kolikoita tai auttaa pyytämättä apua kaipaavan näköisiä kanssaihmisiä. Kakkoset haluavat olla avuliaita, ystävällisiä ja pidettyjä. He ovat luonnostaan empaattisia ja ihmiskeskeisiä. Kakkonen pyrkii tekemään ihmisiin myönteisen vaikutuksen ja haluaa omalla panoksellaan tehdä toisten elämästä mukavampaa ja miellyttävämpää.
Kakkosella on suuri halu ja tarve olla mieliksi muille. Ihmissuhteet ovat Kakkoselle todella tärkeitä ja hän tekee kaikkensa ylläpitääkseen hyviä suhteita läheisiinsä. Siksi Kakkonen on välillä ehkä liiankin avulias tai ystävällinen. Hän saattaa touhuta muiden hyväksi ja järjestellä asioita joskus jopa kysymättä avun todellista tarvetta tai ihmisten omia toiveita. Kakkonen ei aina valitettavasti saa pelkästään myönteistä palautetta tekemisistään, sillä joskus tämä hyvää tarkoittava avuliaisuus saatetaan tulkita toisten asioihin sekaantumiseksi.

Kakkonen tavoittelee muiden hyväksyntää olemalla ystävällinen ja avulias, mutta ei aina osaa itse ottaa toisten apua tai huolenpitoa vastaan. Kakkosille tekee hyvää opetella pitämään huolta myös omista tarpeistaan ja jaksamisestaan, niin että toisten auttamisesta ei tule vain yksipuolista tai marttyyrimaista uhrautumista. Kakkonen alkaa  helposti tehdä liikaa muiden eteen ja uhrautuu unohtaen silloin helposti omat tarpeensa.  Joskus Kakkoset heittäytyvät marttyyreiksi kokiessaan, ettei heidän tekemisiään arvosteta tarpeeksi. Kakkonen toivoo kiitosta ponnisteluistaan ja loukkaantuu, jos hän kokee tulleensa hyväksikäytetyksi.

Parhaimmillaan Avulias Huoltaja on huomaavainen, lämminsydäminen ja ihmisrakas. Hän on rohkaiseva, kannustava ja kiva toisia kohtaan. Hän ymmärtää yleensä luonnostaan poikkeuksellisen hyvin toisten tunteita, tarpeita ja ajatuksia. Muiden auttaminen on Kakkoselle tärkeää ja siksi hän tekee mielellään palveluksia muille. Kakkonen tulee iloisiksi saadessaan olla hyödyksi ja avuksi. Työpaikoilla Kakkoset ovat erityisen hyviä hengenluojia ja yhteyshenkilöitä. Kakkonen pitää mielellään huolta siitä, että kaikki tuntevat olonsa kotoisaksi ja tervetulleeksi esimerkiksi firman yhteisissä illanvietoissa. Kakkosen ovat luonnostaan positiivisia, hauskoja ja hyviä seuramiehiä ja -naisia.

Parhaimmillaan: lämminhenkinen, huomaavainen ja avulias
Huonoimillaan: tunkeileva, uhrautuva ja manipuloiva

4) Itsetuntotesti. Löytyy osoitteesta https://www.suhdesoppa.fi/testit/itsetuntotesti/


Testin tulos: 

Epävakaa itsetunto- terve itsetunto 

Haet vielä omaa itsetuntoasi. Joissain tilanteissa koet itsetuntosi hyväksi, joissain taas huonoksi. Epätasapainoisuus johtuu mahdollisesti ristiriitaisesta palautteesta, jota olet saanut suhteessa itseesi lapsuudessasi. Sinua on voitu kannustaa toisissa asioissa, toisissa taas lannistaa. Tästä johtuen itseluottamuksesi vaihtelee tilanteesta riippuen. Se voi olla erilainen työssä, kotona, ystävyyssuhteissa ja parisuhteessa. Osassa näistä voit pitää itseäsi surkimuksena ja tyhmänä, osassa taas menestyneenä ja onnellisena.
RISKIT: Epätasapainoisuutesi aiheuttaa elämääsi ristiriitaisuutta. Menestyt niillä osa-alueilla paremmin, missä itseluottamuksesi on hyvä. Muilla osa-alueilla saatat aiheuttaa huonolla itsetunnollasi taas itsellesi ja muille ongelmia. Tiedosta, että pidettävyytesi ystävänä, työkaverina ja puolisona riippuu pitkälti omasta käytöksestäsi: kumpi puoli sinusta on niissä vahvemmin esillä?
VINKIT: Kun olet tiedostanut lapsuuden vahingolliset mallit, voit alkaa kehittää itseäsi puutteellisilla osa-alueilla. Mikäli itsetuntosi on heikko esimerkiksi parisuhteessa, keskitä huomiosi siihen. Pohdi, oletko valinnut kumppaniksesi itsetuntoasi tukevan vai vahingoittavan ihmisen. Mikäli havaitset suhteen syövän itseluottamustasi, pohdi ratkaisua tilanteen muuttamiseksi. Parisuhdeterapia on hyvä keino selvittää tunnesolmuja.
Tarkastele asioita, jotka tuovat elämääsi positiivisuutta. Suosi näitä ympäristöjä ja vältä itseäsi vahingoittavia tilanteita ja ihmissuhteita. Positiivisen palautteen on todettu vaikuttavan pitkällä aikavälillä ihmisen itsetuntoon myönteisesti.
Jos koet itsetuntosi hyvin epävakaaksi etkä tunnista, mistä se voisi johtua, terapia tai psykologin kanssa juttelu voi olla hyvä keino päästä eteenpäin.
JA 
Sinulla on hyvä ja terve itsetunto. Et tarvitse tueksesi vallankäyttöä, toisten ihmisten alistamista, vähättelyä, nolaamista tai mitätöimistä. Olet hyväksynyt yksilöllisyytesi ja pystyt siksi hyväksymään myös toisten erilaisuuden. Olet rento ja vapautunut muiden seurassa etkä pyri muuttamaan heidän käytöstään oman mielesi mukaiseksi. Olet hyväksyvä, välittävä ja luottavainen suhteessa itseesi ja kanssaihmisiisi. Seurassasi on hyvä ja helppo olla.
Itsetunnoltaan vahva yksilö selviytyy elämässä heikkoitsetuntoista paremmin. Vahvuutesi ovat joustavuudessa ratkaista ongelmia, kyvyssä sietää pettymyksiä ja uskaltaa ottaa riskejä. Epäonnistumiset eivät lannista sinua, vaan olet aina valmis yrittämään uudelleen. Näet ongelmat muutoksen alkuna.
RISKIT: Koska sinulle on ollut aina helppoa olla itsesi kanssa ja sosiaalisissa tilanteissa, et välttämättä aina ymmärrä ahdistusta, joita toisilla ihmisillä niihin voi liittyä. Hyväksyvä asenteesi auttaa sinua kuitenkin ymmärtämään ihmisten erilaisuutta.
VINKIT: Ole onnellinen siitä, että olet saanut terveen ja hyvän itsetunnon. Se on yksi parhaista avaimista elämään. Tasapainoinen ja muut huomioon ottava luonteesi tuottaa sinulle todennäköisesti menestystä niin ihmissuhteissasikin kuin työelämässä. Olet luultavammin suosittu ystävä, työtoveri ja hyvä puoliso kumppanillesi. Jaa hyvää oloasi, kannustustasi ja positiivista huomiotasi muille!
Jos tunnet minut, antavatko nämä testit oiken kuvan minusta? 

Mitä mieltä olet nettitesteistä? 

Kommentit