Life Coach- opiskelijan harjoitteluasiakkaana osa 3/4 - painonhallinta

Kolmannella, ja jo toiseksi viimeisellä, kerralla tapasin life coach- opiskelijan uuden aiheen merkeissä. Aiemmin olimme käsitelleet aiheena ajanhallintaa, mutta nyt aihepiiri vaihtui. Uusi, valisemani aihe oli painonhallinta ja omat haasteeni siinä. 

Kävimme läpi keskustellen seuraavia aiheita painonhallintaan liityen: 

- liikkumistottumuksiani, arki- ja harrasteliikuntaa
- unirytmiä
- yleistä terveyttä
- ravintotottumuksia, ruokarytmiä

Selvähän se, että suurin haasteeni painonhallinassa on ruokailut, ravinto mitä syön ja se, mitä siitä puuttuu. Mitään uuttahan tässä ei ole, mutta tiedostin sen taas jälleen kerran, että syön aika-ajoin mitä sattuu. Otteeni lipsuu, kun annan itselleni luvan syödä vapaasti. Vapaastisyönti on toiminut välillä hyvin, kun on tehnyt skarppausviikkoja ja tarkastellut mitä tulee suuhun pistettyä. Nyt on menty rennosti ruokailijen suhteen liian pitkään.


Mitä uutta sain painonhallintaan tästä keskustelusta life coach- opiskelijan kanssa:

- Loin itselleni tavoitteeksi tiputtaa -5kg joulukuun 2019 loppuun mennessä. Ensin tavoite oli suurempi pudotus, mutta life coach- opiskelija toppuutti minua ja räätälöimme matalamman tavoitteen. 
- Suunnittelen ruokailuni töissä nykyistä paremmin eli syönkö siellä eväitä vai/ ja työpaikkaruokailussa tarjolla olevaa ruokaa. Ennakoin eväiden suhteen ja tarkastelen työpaikkaruokailun viikottaista ruokalistaa ennakkoon -> suunnittelen. 
- Lisään veden juontia! Nykyään, kun en muista vettä riittävästi juoda. 
- Konkreettisia ravinto-ohjeita ja vinkkejä

Tämän tapaamisen jälkeen "heräsin" ajattelemaan ravintoa, mitä syön. Todellakin tämä tapaaminen herätti ajatuksen muutoksesta ravinnon suhteen. Nyt on tehtävä liikkeitä oikeaan suuntaan ja muutettava omaa ravitsemusta terveellisempään suuntaan. Pelkään, että sairastun vielä huonosta ravinnosta ja se olisi aivan oma syy!

Kiitos life coach- opiskelija tästä herätyksestä! 

Kommentit