Testissä läskipyörä ja Siiponjoen luontopolku Kalajoella

Läskipyörällä ajaminen on ollut pitkään jo haaveeni, mutta en ole hennonut omalla paikkakunnallani sellaista vuokrata kokeiluun. Nyt, kun lomailimme viikon ajan Kalajoen Hiekkasärkillä, innostus läskipyörän vuokraamiseen siellä syttyi. Läskipyöriä vuokrattiin muutamasta eri paikasta Hiekkasärkillä. Me otimme läskipyörät vuokralle Tapion Tuvilta hintaan 36e/ päivä. Vuokraamon valintaan vaikutti puhtaasti hinta, ei mikään muu. 


Tapion Tupien tien toiselta puolelta lähti suoraan metsään Siiponjoen luontopolku, jossa oli vaihtoehtoja eri pituisille reiteille. Vaikka luontopolut olivat varmasti ensisijassa tarkoitettu kävelijöille, luontopolkua mainostettiin pyörällä ajettavaksi myös. Siiponjoen luontopolulla on mittaa kokonaisuudessaan 20 km. Meidän läskipyörällä ajelu kattoi reitistä puolet eli noin 10 km. 

"Reitti on oivallinen patikointikohde ja osa reitistä soveltuu myös maastopyörällä tai läskipyörällä ajettavaksi. Kokeneemmat pyöräilijät kiertävät koko reitin."
-Visit Kalajoki- 


Läskipyörällä pääsi hyvin kulkemaan hiekalla, puun juurien yli, joillakin pitkospuilla ja kivikossa. Osa reitistä oli helppokulkuista eikä aiheuttanut juurikaan haasteita, varsinkaan, kun alla oli läskipyörä. Osa reitistä oli haasteellista, jolloin joutui turvautumaan hetken aikaa pyörän taluttamiseen. Osalla pitkospuista ei voinut ajaa niiden heikon kunnon tai haasteellisen kohdan vuoksi. Kävelyyn pitkospuut olivat hyvässä kunnossa, mutta pyörällä ajaminen niitä pitkin vaati ihan jotain muuta. Kerran jopa pyllähdin pyörän kanssa mättäälle, kun tein nopean jarrutuksen enkä hallinnut pysähdystä. Ei käynyt onneksi kuinkaan, lähinnä nauratti. 


Maisemat olivat mielestäni hyvinkin sellaiset, että olisi voinut kuvitella olevansa esimerkiksi Kuusamossa tai jossain pohjoisemmassa. Metsän eläimiä ei tullut vastaan, lintuja kyllä oli ja syvällä metsässä hyttysiä. 


Yllä kuva luontopolun reitistä, mistä osan läskipyörillä kuljimme. Luontopolulla vastaan tuli patikoimassa ollut perhe, yksi maastopyöräilijä ja koiran kanssa juoksija. Rauhallista oli. Suosittelen tutustumaan Siiponjoen luontopolkuun niin kävellen kuin myös maasto- tai läskipyörällä. 

Treeni oli seuraavanlainen: 
10 km/ 1h 
keskisyke 123/ max 148
vaati tasapainoilua


Läskipyörä, millä ajoin oli:
Haibike SEET FatSix 5.0 
Kevyt joustokeulainen 
Renkaat leveät kokoa 4,8"
Vanteet 26" 
Runkokoko M

Mitä mieltä läskipyörästä ensituntuman jälkeen:
+ Kevyt ajaa, mikä yllätti minut täysin. 
+ Pääsee maastossa kuin maastossa: hiekka, pitkospuut, sammal, asfaltti, vesi, juurakot, kivet jne. 
+ Hyvä ajoasento, rento ja vakaa.
+ Turvallinen ajaa sen "jytkyyden" vuoksi. 
- Hinta, jos ostaisi omaksi. 

Lähteet:

Kommentit