Elämänmuutoksen tukijat - kenen ammattilaisen luo menisit hakemaan tukea?

Kenen luo hakeutuisin, jos haluaisin pohtia elämänmuutosta? Vaihtoehtoja on monia eri aiheiden mukaisesti. Valinta on aika vaikeaa. Eri ammattilaisia on paljon ja kaikilla on omat suuntauksensa ja painopisteensä. Olen itse kokeillut alla olevista asiantuntijoista suurinta osaa, en kaikkia. Aina kuitenkaan ammattilaisen nimike ei ole se juttu, miksi joltakin saa hyvin tukea ja miksi joltakin ei. Kyse on aika paljon henkilökemioista ja luottamuksesta sekä asiakkaan omasta elämäntilanteesta sekä senhetkisestä aiheesta. Kaikkea kannattaa kokeilla rohkeasti. Mitään ei ole hävitä!

Tässä omaa ajatusta ja jäsentelyä asiasta kenelle voisi hakeutua keskustelemaan jos pois suljetaan lääkärit ja psykologit sekä psykoterapeutit. Tämä on puhtaasti omaa jaottelua.
 • Terveydenhoitaja/ sairaanhoitaja/ työterveyshoitaja: mielenhallinta ja psyykkinen tasapaino, työssä jaksaminen, somaattiset terveyshuolet ja painonhallinta sekä päihdeongelma.
 • Personal trainer: liikunnan lisääminen ja oman liikuntalajin löytäminen, liikunnan ohjaus, psyykkinen tuki treeneissä, painonhallinta, kuntotestaus ja ravitsemusohjaus
 • Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti: ihmissuhteet, painonhallinta, ajanhallinta, työssä jaksaminen, mielenhallinta ja psyykkinen tasapaino, päihdeongelma ja asioiden arvottaminen tärkeysjärjestykseen sekä itsetutkiskelu. 
 • Life coach: omien arvojen tarkastelu, liikunnan ja painonhallinnan tarkastelu, tavoitteiden asettamisen tukija ja itsensä hyväksyminen.
 • Psyykkinen valmentaja: Suorituskyvyn edistäminen liikunnassa, käyttäytymisen muutoksen tukeminen ja painonhallinta.
 • Ravintovalmentaja: Ravinto-ohjaus ja painonhallinta.
 • NLP-valmentaja:  Käyttäytymisen muutoksen tukeminen, ihmissuhteet ja uusein tapojen löytäminen


Mitä mieltä aiheesta? Onko kokemusta eri ammattilaisista? 

Kommentit

 1. Aika paljon on kaikkia AUTTAJIA. joista ei tiedä juuri mitään. Suositukset kertovat enemmän kuin ammattinimike, mainos tai verkkosivu. Kohtaaminen asiakkaan kanssa on tärkeää ja kommunikoinnin tulee olla sujuvaa ja olla luonnollista. Kalliita ovat, jos ovat yksityisiä yrittäjiä. Omaa kokemusta on vain PT-palveluista.
  t.Sanni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni moneen tarpeeseen ja erillaisia toimijoita on oltava tarjolla. Toki eri ammattilaisten suuntauksiin on tutustuttava, jotta tietää mitä kukakin osaa. Oman mielenkiinnon kyllä herättää hyvin tehty, persoonallinen verkkosivu tai sometili. Aina kohtaaminen ei luonnistu, vaikka ammattilainen olisi lääkäri. Joskus näistä muista ammattilaisista voi olla apua paremmin. Uskon, että eniten asiakkaan huomioonottaminen ja kuuntelu auttaa eniten. On hyvä. että tarjontaa on.

   Poista
 2. Olen myös ruvennut epäilemään, että veljelläni voi mahdollisesti olla joitain päihdeongelmia ja sen takia rupesin googlailemaan. Yritän juuri selvittää, mistä kannattaisi lähteä hakemaan apua, jos on päihdeongelma ja miten asiassa kannattaa edetä. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta, tästä sai hyvin lisätietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti olet löytänyt veljellesi apua. Eri apukeinoja ja ammattilaisia kannattaa tutkia laaja-alaisesti.

   Poista

Lähetä kommentti