Pitkästä aikaa kuntosalille - kyllä oli takkuista mennä

Kuntosalille treenaamaan meneminen on ollut jo pitkään vaikeaa. Kynnys mennä kuntosalille on noussut liian kovaksi eikä sinne ole halunnut mennä. Tekosyitä olen keksinyt jos minkälaisia, jotta olen voinut perustella itselleni ettei kuntosalille meno ole viisasta. Tammikuun tavoitteet todeksi haasteessa, missä olen nyt mukana, oli yhtenä omana haasteenani se, että rohkaistun käymään taas kuntosalilla ja treenaan siellä 1- 2 krt/ vko. Tammikuun aikana olen käynyt vain kerran kuntosalilla ja silloinkin muualla kuin omassa kuntokeskuksessa. Mutta rohkaistuttu on kuntosalille menemään ja se on jo osa omaa onnistumista. 


Eksyin kuntosalille kaverin kanssa toisella paikkakunnalla, Kouvolassa. Kaverilla oli omatoimiset treenit sinne suunniteltu, joten lähdin mukaan ensin etsittyäni itselleni koko kropan treenin syke- sovelluksestani. Olen ostanut ja ladannut useamman ohjelman Fitverstaan kautta Syke- sovellukseen treeni-intoa odottamaan. 

Miksi Kouvolassa?
Opiskelen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa, XAMK:ssa, terveydenhoitajaksi. Kotoa matkaa Kouvolaan tulee hieman reilut 200 km, joten välillä yövyn Kouvolan seudulla. Lähipäiviä ei onneksi ole joka päivä, mutta tällä hetkellä lähipäiviä on jokunen joka viikko. Meidän opinnot vievät välillä Mikkelin kampukselle ja Kotkaan, mutta nyt opinnot ovat pääosin Kouvolassa.

Mikä kuntosali Kouvolassa?
Kouvolassa on useita kuntosaleja. Me kävimme treenaamassa Jäähallin kuntosalilla. 

Miksi Fitverstaan ohjelmia?
Fitverstaalla on paljon erilaisia ja erintasoisia ohjelmia. Hinnat ovat edullisia ja alennuskampanjoita on paljon. Fitverstaan ohjelmat voi ladata Syke- sovellukseen ja/ tai vaihtoehtoisesti ohjelmat voi ladata tietokoneella ja tulostaa. Nyt aloitin uuden ohjelman, mitä tarkoitus on tehdä se 1- 2 krt/ vko:ssa. Ohjelman ideana on kuntosalitreenin pariin palaaminen tauon jälkeen. Ohjelmapaketti Back in business gym sisältää 18 eri ohjelmaa. Aloitin niistä nyt koko kroppa 1- ohjelman, mikä on ns. yleinen perusohjelma kuntosalille. 


Koko kroppa 1- ohjelma piti sisällään hyvän alkulämmittelyn ja perusohjelman, jossa oli mm. penkkipunnerusta, etukyykkyä ja jalkaprässiä. Tässä oman kuntosalitreenin yhteenveto Polar m430 urheilukellon mukaan:

Kesto: 1 h 13 min (sis. lämmittelyn)
Syke: 129 keskisyke/ 155 maxsyke
Kalorit: 492 kcal

"Keskitehoinen harjoitus. Erinomaista! Tämä pitkä harjoitus kehitti lihaskestävyyttäsi sekä aerobista kuntoasi. Se kehitti myös väsymyksen sietokykyäsi". 

Kommentit

  1. Itse aloitin viime vuoden puolella käymään kuntosalilla. Aiemmin en halunnut myöskään mennä ja keksin aina tekosyitä. Mutta nyt olen jo käynyt muutaman kuukauden ja hyvältä tuntuu mennä kuntosalille. https://omasali.fi/kuntosaliyrittajaksi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Ehkä minäkin innostun taas.

      Poista

Lähetä kommentti