FasciaMethod- tunti ja Aito Olo kuntokeskus Jyväskylässä

Aito Olo kuntokeskus laajensi Jyväskylässä toimintaansa ja avasi uudet tilat Jyväskylän Seppälässä. Kävin tutustumassa kaverin kanssa avajaisviikolla yhdellä ryhmätunnilla. 

Aito Olo tarjoaa pienryhmävalmennuksia ja PT- palveluita. Paikka oli pieni ja sievä, mutta riittävän kokoinen monipuoliseen treenaamiseen. Paikan sistustus ja tyyli oli raikas ja tyylikäs. Uutuus ja puhtaus huokui paikasta sekä vastaanotto paikassa oli erittäin ystävällistä ja aitoa. Aito Olo kuntokeskuksesta voit halutessasi lukea paremmin tästä


Mitä on FasciaMethod?
- FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien luoma kehonhuoltomenetelmä, jota voidaan käyttää ryhmäliikunnassa ja lisätyökaluna yksilövalmennuksessa. 
- FasciaMethod-konseptin ovat luoneet fysioterapeutti Anne Puranen ja fysioterapeutti Viivi Kettukangas
FasciaMethod on ensimmäinen suomalainen liikuntakonsepti, joka on lanseerattu amerikkalaiseen yliopistoon. Yhdysvaltojen ainoa pelkästään urheilujohtamisen ja -valmennuksen tutkintoihin keskittyvä yliopisto United States Sports Academy (USSA) on lanseerannut koulutustarjontaansa ProFTraining Finlandin kehittämän -konseptin.  
FasciaMethod-menetelmän tavoitteena on lempeällä liikkeellä nesteyttää kehon sidekudosverkkoa
Faskia on kolmiulotteinen hämähäkinseittimäinen sidekudosverkosto ja se yhdistää kehon kudokset toisiinsaSen ansiosta ihminen on joustava ja mukautuva. Hyväkuntoinen faskiaverkko ehkäisee vammoilta. Huonosti toimiva kireä sidekudos taas voi aiheuttaa monia vaivoja.
Faskian toimivuuden vihollinen on liikkumattomuus. Kehon sidekudosverkko tarvitsee pumppaavaa, dynaamista liikettä sekä nestettä.
Kuivuneen ihmisen tuntohermopäätteille sidekudoksissa voi kohdistua enemmän painetta ja he voivat aistia lihasjännitystä helpomminFaskioiden liikkuminen voi estyä myös tulehduksen tai esimerkiksi leikkausarven vuoksi. Myös nivelrikko voi rajoittaa nivelen liikettä ja sitä ympäröivä sidekudos on jähmeämpää
FasciaMethodissa yhdistyvät myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille, liikehallintaharjoittelu ja faskiakäsittely pallolla. 

Mitä pidin tunnista? 
+ Lempeä, mutta tehokas.
+ Monipuolista liikkuvuutta kehon eri osiin. 
+ Erityisesti hartia- olkapää alue oli tällä kokeilemallani yksittäisellä tunnilla kovan työskentelyn kohteena. Helpotti olkapään jäykkyyksiä. 

- Ranteille oli kova, mutta vain hetkellinen rasitus, kun ei ollut tottunut ranteiden varaan niin paljoa varailemaan. 
- Uskon, että vaatii säännöllisen harjoittelun, jotta saa ylläpidettyä kehon hyvinvointia tällä keinoin. 

Lähteet: 

Kommentit