TOP 3 hedelmät nyt: Ananaskirsikka, viinirypäle ja passionhedelmä

Hedelmä huhtikuu- haasteen tavoitteena oli nostaat hedelmät "jalustalle". Haasteesta voit lukea lisää tästä. Tässä postauksessa esittelen omat TOP 3 hedelmäni teille käyttövinkkien kera. Vaikka yleisemmin käyttämäni hedelmä on banaani, se ei lukeudu TOP 3 listalleni. 


* Ananaskirsikka (ylin kuva) tunnetaan myös muilla nimillä, kuten karviaiskoiso ja kapinkarviainen, mutta itse olen kuullut tätä hedelmää kutsuttavan vain ananaskirsikaksi. Alkujaan on kotoisin Andeilta, vaikka varsinaisesti viljely on aloitettu Etelä-Afrikassa. Tämän hedelmän löydät kaupasta usein valmiissa rasioissa ja hedelmät ovat peittyneet paperisten lehtien sisälle. Maku on ananasmainen, mutta hieman kirpsakampi, hapanimelä. Ananaskirsikoita itse käytän ainoastaan välipaloina naposteluun kotona ja joskus töissä eväänä. Pidän mausta ja koostumuksesta. 

* Viinirypäleet (vas. kuva) ovat viiniköynnosten hedelmiä. Lajeja on useita. Viinirypäleet ovat yksi vanhimpia viljelyskasveja maailmassa. Viinirypäleistä on moneksi: viininvalmistukseen, rusinoiksi, pelkältään syötäviksi. Ostan viinirypäleitä lähes viikottain. Käytän viinirypäleitä salaatin joukossa, herkutteluun viinin ja juustojen kanssa sekä välipaloina naposteluun. Olen kiinnittänyt kaupoissa huomioita siihen, että hinnat vaihtelevat hyvinkin räikesti viinirypäleissä. Pidän viinirypäleiden mausta, suutuntumasta ja helppoudesta. 

* Passionhedelmä (oik.kuva) on kotoisin Brasiliasta ja sitä kutsutaan myös nimellä kärsimyshedelmä. Hedelmä on pyöreä ja golfpallon muotoinen. Raaka hedelmä on sileäpintainen, sopivan kypsän hedelmän kuori on hieman rypistynyt. Hedelmästä syödään ainoastaan hyytelömäinen sisäosa. Käytän passionhedelmiä pääosin lisäämällä hedelmän sisusta joguttien ja rahkojen päälle sekä syömällä hedelmähyytelöä lusikalla välipaloina. Joskus olen laittanut hedelmää myös smoothien joukkoon ja kypsän broilerifileen päälle hedelmäistä makua tuomaan. Hedelmät ovat edullisia, koska ovat painoltaan kevyitä. Pidän passionhedelmän kirpeästä mausta. 

Pidätkö sinä näistä minun TOP 3 hedelmistä ja kuinka käytät niitä? 

Kommentit

  1. Ananaskirsikkaa en ole koskaan maistanut, mutta kirjoittamasi myötä mielenkiintoni kyllä heräsi! Täytyy ottaa joku kerta testiin! Kiva että haaste on lähtenyt sinulla hyvin käyntiin ja että jaoit vinkkejä muillekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hedelmähyllyjen äärellä kannattaa olla utelias ja rohkea., jos ei ole allerginen. Uudet makuelämykset piristää.

      Poista

Lähetä kommentti