Testissä: Juo vettä!- juomaveden muistutin ja seuraaja- sovellus (osa 1/2)

Veden juonti on omalla kohdallani yksi haasteen paikka. Muistan juoda vettä aamulla, kun herään ja juon vettä ruokailujen yhteydessä. Myös jumppatunneilla tai muuten kuntoillessa vettä kyllä muistaa juoda, kun ottaa mukaan juomapullon. Muissa kohdissa päivää vedenjuonti jää kyllä helposti väliin.

"Liian vähä juominen voi johtaa siihen, että syö liikaa". 

Sovellus: Juo vettä!- juomaveden muistutin ja seuraaja
* Helppo ladata Play kaupasta (Google Play) puhelimeen. 
* Ilmainen.
* Suomenkielinen.
* Hauska värimaailma ja otukset sovelluksessa elävöittävät ulkoasua.
* Seuraavat taustatiedot sovellus tarvitsee: pituus, paino, sukupuoli ja muut tekijät, jotka vaikuttavat tarvittavan vedenjuonnin määrään (mm. imetys, raskaus, urheiluaktiivisuus).
* Tietojen syöttämisen jälkeen sovellus laskee päivittäisen tavoitteen juoda vettä. Oma päivittäinen tavoitteeni oli sovelluksen mukaan 2870 ml ja jos urheilen siihen lisätään + 300 ml (3170 ml). Sovellus ilmoittaa, että vedenjuontia helteellä minun tulee lisätä + 400 ml (3270 ml). 
* Sovelluksen pääsivulla, missä päivän oma tavoite näkyy, on erikseen lisäyspalkit urheilulle ja helteelle, jotka painetaan pohjaan, kun niiden tarve on. 
* Oman tavoitteen voi laskea myös manuaalisesti. 
* Sovellukseen on tehty valmiiksi valintapainikkeet eri vesimäärille 100 ml, 250 ml, 400 ml, 500 ml ja 800 ml. 
* Yllättävää kyllä, mutta juomavalikosta löytyy myös muita juomavaihtoehtoja kuin vettä, kuten mm. tee, kahvi, virvoitusjuoma, maito ja viini. Mielenkiintoista! 
* Sovellus tekee myös erilaisia tilastoja veden juonnistasi. 
* Sovellus muistuttaa milloin pitää juoda vettä. 
* Bonuksena sovelluksessa on erilaisia haasteita, mitä voi tehdä liittyen vedenjuontiin. 
* Itse valitsin haasteeksi kokeiluun Parempi elimistön toiminta- haasteen. Tämän haasteen kesto on kaksi viikkoa ja sen tarkoituksena on tehostaa ruoansulatusta, parantaa munuaisten ja virtsaelinten terveyttä. Haaste alkaa huomenna ja sitten nään mitä se tuo tullessaan. 

"Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositus veden juomiselle on 1-1,5 litraa päivässä. Normaalitilanteissa yli 3 litran juominen on harvoin tarpeellista". 


"... kun on jo selvä janon tunne, nestehukkaa on päässyt syntymään. Lievä nestehukka tuntuu kevyenä väsymyksenä, keskittymiskyvyn heikkenemisenä ja päänsärkynä". 
Lähteet: 
* "Juo vettä!- juomaveden muistutin ja seuraaja"- sovellus. Sovellus päivitetty 12.12. 2019. Play kauppa. Google Play. Sivustolla: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.drink.water.reminder.alarm.tracker
* "Ravitsemusterapeutti: Näin paljon vettä pitäisi oikeasti juoda päivässä"- artikkeli. 2016. Sivustolla: https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/ravitsemisterapeutti-nain-paljon-vetta-pitaisi-oikeasti-juoda-paivassa/6188936#gs.onw9z5

Kommentit