Miksi joulu ei tunnu miltään?

"Jos hyvän mielen paketois, se kaikkein paras lahja ois."

Lahjat, Joulu, Joululahja, Yllätys

Jostain syystä joulufiilistä ei ole tullut tänä vuonna. Usein joulufiilis alkaa lähtee nousemaan pikkujouluista ja fiilis täydentyy jouluisista pikkupuuhasteluissa kotona. Väliin mahtuu joululahjaostoksia, joulukorttien ja lahjojen lähetyksiä sekä joulumenun suunnittelua. Tänä vuonna postin lakko vaikutti jollakin tavalla fiikseen, vaikka en postilla työskentele eikä kukaan läheinenkään. Jotenkin se haavoitti. En käynyt firman piikkujouluissakaan niin kuin yleensä teen. En ole puuhastellut kotona joulujuttuja, koska ei huvita. Joululahjoja olen pienessä määrin hankkinut ja muutaman kortin ja lahjan postissa lähettänyt. 

Joululahjaostoksilla tykkään käydä ja on ihana ajatella ihmisiä kelle lahjoja haluan antaa ja erityisesti mitä haluan heille hankkia. Kaikki eivät arvosta lahjojen antamista jouluna toiselle, mutta minä arvostan. Lahjan antaminen on ele eikä lahjan tarvitse olla mitään ihmeellistä. Se voi olla itsetehtyä tai ostettua tai se voi olla vaikka jouluhali. Jopa ystävän kanssa vietetty päivä "jouluisissa" merkeissä voi olla se "lahja". 

En ole tehnyt joulusiivousta, en ole laittanut joulukoristeita tai vielä hankkinut joulukuusta. Jostain syystä en koe joulun iloa niin kuin ennen. Puoliso on pitkän rupeaman nyt töissä ja pääsee jouluksi vapaalle vasta aattona iltapäivällä. Lapset (jotka aikuisia tai lähes aikuisia)  eivät kuulemma odota joululta mitään, "sehän on vain yksi päivä"- asenne on saanut vallan meidän perheessä. 

Toivon, että aattoilta on meidän perheessä hyvän mielen aikaa, hyvässä seurassa ja hyvän ruoan äärellä. Sen koitan saada järjestettyä, vaikka vain yhdeksi illaksi. 

Odotan, että joulu "tuntuisi" joltain! 


Kommentit

  1. Mulla ollut vähän sama homma aina. Joka Joulu päivittelen ettei tunnu Joululta, mutta kyllä se Joulun tuntu viimeistään tulee kun käyn äitin luona Jouluruualla 🎄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulihan se joulufiilis sittenkin, hieman jälkijunassa. Jou oli j ajoulu meni. Nyt suunta kohti uutta vuotta.

      Poista

Lähetä kommentti