Tavoitteista 2020 kohti vuoden 2021 tavoitteita

Tavoitteita elämässä täytyy aina olla, pieniä ainakin. Tavoitteet kuvastaa mielestäni jatkumoa ja tulevaisuuteen tähtäämistä. Se ei ole suorittamista, jos ei laadi itselleen tavoitteita, jotka vaativat varsinaista suorittamista ja itsensä kyttäämistä. Tavoitteet voivat olla oman elämän osa-alueita ohjaavia ja esim. omaa terveyskäyttäytymistä tukevia. 

Syyskaudella 2020 olin tehnyt postauksen tavoitteista, joita kohti pyrin sillä hetkellä. Postaukseen pääset halutessasi tästä. Mielestäni tavoitteet olivat hyviä, mutta kovin helposti olin ne unohtanut. Luomani tavoitteet olivat rentoja ja vailla suorittamista, mutta johtiko ne mihinkään?
Ravinnon suhteen olen yhä hukassa niin kuin syksylläkin. Tiedän miten tulisi syödä, jotta paino lähtisi laskuun ja kuinka ravinto ylläpitäisi ja edistäisi terveyttäni. Lautasmallin opettelu käytännössä on ollut haastavaa. Koskaan ei kotona ole niin paljon kasviksia kuin pitäisi olla ja syödä. Syön kyllä mielelläni salaatteja ja kasviksia, jos joku ne lautaselleni laittaa, mutta kun ei laita. Se pitäisi tehdä ihan itse. 
Liikunnan suhteen tavoitteena oli monipuolisuus: kuntosali, ryhmäliikunta, kävely ja uinti. Pyöräilyä olisin voinut jatkaa pidemmälle syksyä, mutta se jäi. Liikuin kyllä syksyllä, mutta en monipuolisesti. Liikunnat kyllä suunnittelin ja kalenteroin, annoin myös itselleni anteeksi, jos suunnitelmiani muutin. 
Paino- ja kehotuntuma pysyi muuttumattomana. Siihen ei kevyet tavoitteet auttaneet. Painon kehitys on ollut huolestuttava, koska se on pysynyt samoissa lukemissa +/- 2 kg paikkeilla. Uskottava se on, että ruokavaliolla muutokset tulee tehdä. Se vain ei ole helppoa.
Mitä uskallan sitten tavoitella keväällä 2021?
  • Opettele syömään lautasmallin mukaan
  • Pidä satunnaisesti ruokapäiväkirjaa
  • Liiku monipuolisesti 3-4 krt/ vko:ssa
Ei muuta!

Aina neuvotaan, että tavoitteet tulee pilkkoa ja palastella pienempiin osiin, kyllä! Joten tässä vuoden 2021 tavoitteiden palastelua millä lähdetään liikkelle:
  • Opettele syömään lautasmallin mukaan -> lisää kasviksia päivittäiseen ruokavalioon.
  • Pidä satunnaisesti ruokapäiväkirjaa -> pidä joka viikko 2 pvä ruokapäiväkirjaa.
  • Liiku monipuolisesti 3-4 krt/ vko:ssa -> suunnittele kuntoilut viikottain kalenteriin ja huomio suunnittelussa 50% aerobista liikuntaa ja 50% lihaskuntoliikuntaa. 
Siinä se!

Kommentit