Vuoden 2020 oivallukset

Vuosi 2020 on ollut hyvin erilainen kuin monet aiemmat vuodet yhteensä. 


Opiskelu ja opintovapaa teki hyvää, kun heittäyty kerran elämässään opiskelijaksi ilman, että olisi pitänyt käydä säännöllisesti töissä. Tähän mennessä olen opiskellut aina työn ohella kaikki opintoni varmaan vuodesta 2000 lähtien. Olin opintovapaalla 14 kk ja sinä aikana sain suoritettua ison osan terveydenhoitajan opinnoistani. Toki opinnot alkoivat jo aiemmin, mutta niitä sain tehtyä työn ohella. Olen joskus kuullut sanonnan, että "Opintovapaa on ihmisen parasta aikaa".  Kyllä, yhdyn samaan mielipiteeseen. Nyt on terveydenhoitajan opinnot suoritettu ja valmistumispäiväksi tuli 31.12.2020. 

Lomailun muuttuneet kuviot ovat muuttaneet suhtautumistani suomessa matkailuun, mutta vain hieman. Olen aina rakastanut lämpöä, merta, hiekkarantoja, muita kulttuureita ja ruokia. Olen kokenut olevani lomalla vain ulkomailla, pois suomesta. Vuonna 2020 luonnollisesti kaikki ulkomaanlomat peruuntuivat ja syystäkin. Espanjan mantereen ja Kanarian saarten lomamme jouduimme perumaan kuten myös laskettelulomamme Sallassa. Kävimme kuitenkin lomailemassa Kalajoella, jossa sain nauttia hiekkarannoista ja merestä. Löysin siis suomesta paikan, jossa voin nauttia "rantalomaa". Uskon, että suomesta löytyy muitakin hienoja paikkoja, mutta sitä välimeren lämpötilaa ja ilmastoa en tänne suomeen saa millään siirrettyä. Nyt tulevalle kesälle olemme varanneet loma-asunnon Kalajoelta. Mennään siis tämän vuoden kesä suomessa lomaillen.

Liikunta - mistä pidän ja mitä tarvitsen. Olen oppinut ymmärtämään vuoden 2020 aikana, että olen yhä se kuntoilija, joka tarvitsee liikuntakavereita, jotta innostus liikuntaan säilyy yllä. Huomasin vuoden 2020 aikana ,että hain kovasti uusia tuulia kuntoiluun ja sitä myös sain. CrossFit Eazy- kurssi oli hyvä startti lajin pariin. Kurssilla sai "fiilistella", että onko tämä kuntoilutyyli mun juttu ja jaksanko tätä, kun taso tunneissa vaativammiksi nousee. Ostin vuodelle 2021 vuoden jäsenyyden paikalliseen CrossFit saliin. Siellä olen sanaut lyhyessä ajassa uusia liikuntakavereita ja olen saanut houkuteltua jonkun puolitutunkin lajin pariin ja uudeksi liikuntakaverikseni. 

Covid-19 on asia ja aihe, mistä ei tarvitse enempää mainita. Kaikki tietää mistä on kyse :( 
En ole itse ko. virusta saanut ja sairastanut, mutta opiskeluun liittyvissä työharjoitteluissa olen asian kanssa ollut enemmän kuin varuillani. Maskin kanssa on toimittu kaikkina työpäivinä ja käsihygieniaa on tehostettu ja muille ohjattu. Yksi läheinen sai tartunnan ja sitä etänä seurasin. Hän onneksi tervehtyi viikkojen sairastelun jälkeen ja on taas työkuntoinen.

Ystävät ja niiden merkitys muuttuu iän myötä. Olen ollut varmasti huono ystävä monelle vuoden 2020 aikana, koska en ole kovin paljoa yhteyttä pitänyt. Olen keskittynyt opiskeluun ja arjen pyörittämiseen. Ennen ajattelin, että olen huono ystävä, jos näen ystäviäni harvoin, mutta eihän se niin mene. Ystävyys kyllä säilyy, vaikka vähän aikaa kuluisikin viime näkemästä. Todelliset ystävät kyllä tunnistaa ja tuntee. 

Terveyden merkitys on noussut terveydenhoitajan opintojeni aikana erilaiseen kategoriaan kuin ennen. Olen perusterve ihminen eikä minulla ole lääkityksiä käytössä. Saan olla onnellinen, kun tilanne on tämä. Terveys ei kuitenkaan ole itsestään selvyys eikä terveys ole aina itsestään kiinni, miten elää ja on. Niin moni asia vaikuttaa yksilön terveyteen. Se mihin voit vaikuttaa oman terveytesi suhteen on aika iso asia, mutta loppujen lopuksi hyvin pieni. Vuoden 2020 aikana en ole tehnyt mitään suuria terveystekoja itselle tai muille, mutta olen oppinut tiedostamaan paljon asioita. Loppuvuodesta teetätin pienen terveystsekkauksen itselleni, josta kerron lisää myöhemmin. 

Työelämässä tuli muutoksia vuoden 2020-2021 vaihteessa. Irtisanoin itseni työpaikasta, jossa olin vuodesta 2013 lähtien ja nyt valmistuttuani vaihdoin työpaikkaa toiselle työnantajalle. Hoitotyötä teen edelleen, mutta asiakaskunta on hyvin erilainen ja työnkuva on toisenlainen. Terveydenhoitajan työtä en kirjaimellisesti teen vaan puhtaasti sairaanhoitajan työtä. En ole koskaan pitänyt päivätyöstä, minkä huomaisn myös terveydenhoitajan työharjoittelujaksojeni aikana ja hakeuduin jälleen 3- vuorotyöhön. Sitä en tiedä, onko tämä nyt se paikka missä haluan olla ja työskennellä, mutta mennään hetki kerrallaan. Aina voi vaihtaa...Luotan siihen, että töitä riittäää. 

Kommentit

  1. Olipa mielenkiintoinen postaus! Kiinnostavia oivalluksia. Olisi kiva lukea vielä enemmänkin tuosta crossfit-harrastuksesta! Ja muutenkin mukava lueskella, miltä esimerkiksi uusi työ tuntuu :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti