Osa Pienestä Karhunkierroksesta 6.9 km - sopiva retki!

Lomalla Kuusamossa 16- 21.11 ja laskettelun sijaan lomailun teemaksi alkoi kehkeytymään retkeily luonnossa. Toisena retkipäivänä suuntasimme katsomaan minkälaisissa maisemissa kulkee Pieni Karhunkierros. Tarkoituksena oli kulkea reittiä jonkin matkaa, ei kulkea kokonaan. 

Osa Pientä Karhunkierrosta 6.9 km (18.11)

Lähdimme matkaan Juuman pysäköintialueen lähtöpisteestä. Reitin aloitus oli hyvin merkitty.

Maassa oli merkkejä lumesta, kosteaa ja hieman jäistä paikka paikoin. Aistin kuitenkin enemmän syksyn fiiliksen kuin talven läheisyyden. 


Reitillä, mitä kuljimme, oli kahdessa kohtaan riippusilta ja yhdessä kohdassa puinen silta. Koiramme koki kauhun hetkiä riippusiltoja ylittäessä ja hetken luulimme, että pian joudumme kantamaan aikuisen kultaisen noutajan siltojen yli. Selvisimme kuitenkin niin, että koira ns. konttasi/ ryömi sillat yli. Kantaa ei tarvinnut 😂.


Suuntasimme Myllykoskelle katsomaan kuohuja. Myllykoskella oli myös päivätupa, ulkogrillipaikka ja polttopuuvarasto sekä ulkowc (ei wc-paperia eli omat wc-paperit mukaan). Myllykosken alue oli kaunis.

Pakko myöntää, että näihin koskiin en olisi uskaltanut mennä koskenlaskua kokeilemaan. 


Syvemmälle umpimetsään mentäessä oli polku jo jäisempi, mutta helppo kulkea. 


Maisema oli kaunista lammen ympäristössä. Kuvassa oletettavasti Pyöreälampi. 

Kuljimme tällä reitillä Kallioportin näköalatasanteelle asti ennen kuin käännyimme takaisin.  Näköalapaikalta oli huimat näkymät ympärille ja erityisesti alas. Paluumatkalla pysähdyimme tekemään tulia ja grillamaan makkaraa yhdestä alueen tulentekopaikoista (nimeä en muista) Se sijaitsi kuitenkin Myllykosken ja Kallioportin välillä. 

Polar m430 ureilukellon mukaan meidän kulkema matka oli 6.9 km ja aikaa retkeen kului taukoineen 3h 3min. Kävelimme ja katselimme rauhassa ympärillemme sekä istuimme hyvän aikaa tulentekopaikalla. 

Tänne haluan tulla uudestaan ja kiertää seuraavalla kerralla koko Pienen Karhunkierroksen. Samaan aikaan täällä retkellä oli muitakin, arviolta 10 ihmistä tapasimme. Ruuhkaa ei ollut ja aika omassa rauhassa sai olla.  


Kommentit