CrossFit Eazy- kurssi päättynyt- miten jatko?

Kaikki loppuu aikanaan, niin kuin CrossFit Eazy- kurssikin. Se oli hyvä ja hyödyllinen kurssi. Se herätti mielenkiinnon CrossFit yhteisössä treenaamiseen ja kuntoilu-/ urheilukokonaisuuteen, mitä CrossFit salit tarjoaa. Vaikka Eazy- kurssi oli aloittelijoiden ja ns."huonokuntoisten" kurssi, se ei sitä kirjaimellisesti ollut. 

Treenien tahti oli alkuun hitaampi, kurssin loppua kohden tahti nopeutui. Alkuun keskityttiin yleiskunnon nostamiseen ja herättelyyn lajikokonaisuutta kohtaan. Ryhmä huomioitiin kokonaisuutena, vaikkakin jokainen sai yksilöllistä ohjausta ja tukea treenin aikana. Monella oli omia rajoitteita, kuten ylipaino, tules-vaivat tai pitkä aika liikunnan harrastamisesta. Ne eivät olleet kuitenkaan tällä kurssilla haittaavia rajoitteita, koska ne huomioitiin hyvin ryhmässä. Korvaavia liikkeitä aina löytyi, jos tarve vaati. Toisten kannustus ryhmässä oli hyvä. Ryhmä toi yhteisöllisyyttä. 

Kurssin päättymisen jälkeen olen ollut odottavilla mielin vuoden 2021 alkua odotellen. Saan opintoni joko loppuun tai ainakin melkin loppuun, ja voin keskittyä harrastamiseen työn ohella. Opinnot ovat vieneet ja vievät vielä tämän vuoden puolella minut työharjoitteluihin kotiympyröistä pois. En pysty keskittymään harrastuksiin enää tänä vuonna, mutta ensi vuonna sitten on asia eri. 

Olen irtisanonut jäsenyyteni toisessa kuntokeskuksessa ja aion jatkaa jollakin tavalla CrossFit lajikokonaisuuden parissa vuonna 2021 Jyväskylän seudulla. En tiedä vielä osallistunko erinäisille, lyhyille kursseille vai ostanko pidemmän jäsenyyden. Koitan kovasti tuumata, mikä minulle sopisi ja mistä pitäisin. Vaihtoehtoja on mm.

OnRamp –peruskurssi: 14 kerran kurssi, jossa kurssin omat treenit ovat kahdesti viikossa, opit turvalliset ja teknisesti oikeanlaiset suoritus- ja nostotekniikat. Kurssin käytyäsi olet valmis jatkamaan WOD -tunneille

Bootcamp -kurssi: pääpaino on kunnon kasvattamisessa. Tunnit sopivat kuntoilua aloittelevista kilpaurheilijoihin saakka. Bootcamp -kurssin käyminen ei oikeuta WOD-tunneille jatkamiseen. 

Muscle & Power -kurssi: kurssilla treenataan toiminnallisesti koko kehon voimatasoja kasvattaen. Muscle&Power -kurssin käyminen ei oikeuta WOD-tunneille jatkamiseen.

->  Kurssien aikana käytössä on CrossFit Jyväskylän painonnosto tekniikka, kuntonyrkkeily sekä kehonhuolto/mobility -tunnit. Open Gym -omatoimitreenit joka päivä klo 05-01.

Mahdollisuus on myös 1- 2 vuoden jäsenyyksiin, joihin sisältyy OnRamp- kurssi ja kaikki ohjatut tunnit. 

Lähteet: CrossFit Jyväskylä


Kommentit