Helmikuun hyvinvointihaaste osa 1/4 - tyytyväisyys omaan arkeen

Helmikuun hyvinvointihaaste lähti käyntiin lähes huomaamatta, kuin itsestään. En mitään ihmekonsteja tehnyt tai ajatellut edes tehdä, vaan keskityin hyvään ja rauhalliseen arkeen. Havainnoin lähinnä, mikä arjessa tuo henkistä mielihyvää ja auttaa palautumaan hektisyydestä. Nyt, kun olen opintovapaalla, ei työt paina, mutta kouluhommat ovat työn tilalla. Se on kuitenkin erilaista arkea. Hyvinvointihaasteen ensimmäisellä viikolla olin tyytyväinen seuraaviin asioihin:


* Koulupäivät (3 päivää) toisella paikkakunnalla toi arkeen omaa aikaa ja rauhaa. Koulupäivien jälkeen lepäsin ja annoin itseni vain olla ja nauttia kiireettömyydestä. Totesin ettei minun tarvitse tehdä mitään, mitä en tahdo tai jaksa. Niinpä sitten luin kirjaa Hannu Lauerma:Psykiatrin päänavaus. Kyseinen psykiatri on tv- haastattelujen, lehtiartikkelien ja tämän kirjan perusteella mielestäni ihailtava ja älykäs, realistinen tyyppi, jolla on tietoa ja kokemusta muille jakaa. Tämän kirjan innoittamana lainasin kirjastosta lisää Hannu Lauerman kirjoja. 

* Matkakuume on jälleen herännyt ja tuonut iloa sillä, että on kiva tutkia minne matkustaisi "budjettilomalle" ja milloin. Matkustaminen nostaa onnellisuusprosenttini korkealle ja pelkkä matkan suunnittelu on jo askel sinne päin. Rakastan aurinkoa ja merta.

* Niin kuin yllä olevan kuvan teksti kertoo, naisten tv- sarjat kertovat "totuuden". Tämän kuvatekstin kanssa en ole kuitenkaan samaa mieltä. Rakastan italialaisia ja espanjalaisia tv- sarjoja ja erityisesti sarjoja, jotka kuvaavat vanhaa aikaa. Rauhoitun näitä sarjoja katsellessa. Osaisinpa italian tai espanjan kieltä. 

* Rakastan tuoksuja. Ennen poltin suitsukkeita kotona. Nyt olen siirtynyt eteeristen öljyjen maailmaan ja tuoksuttelen öljyjä diffuuserin avualla. Erityisesti kanelin tuoksu tuo minulle mielihyvää. 

* Fyysinen "rääkki" tuo myös henkistä hyvää oloa. Erityisesti sitä tekee bodycombat- tunnit, joilla käyn 1- 2 krt/ vko. Nopea tahti, energian purkaminen ja kaikkensa antanut olo on sitä jotain. 

* Uni. Olen antanut unelle aikaa enemmän kuin yleensä. Nukkuminen on ihanaa! 

Tämä on postaus on osa yhteishaastetta bloggaajien HeiLauta elämää Lauran ja Uusi alkuni Vanessan kanssa

Kommentit

  1. Ihana teksti, monta positiivista asiaa ja opin uusia asioita sinusta 😊
    Bodycombat oli aikanaan munkin suosikki.
    Nukkuminen todellakin on ihanaa, tää pimeä aika - tuntuu että mikään uni ei riitä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti