Haaste: Helmikuussa omaan henkiseen palautumiseen keskittyminen

Mitä on henkinen hyvinvointi? -> henkinen terveys ⬌ psyykkinen terveys

"Henkinen hyvinvointi ymmärretään jokaisen omien voimavarojen määränä, henkisenä jaksamisena ja oman elämän mielekkyyttä määrittävänä asiana. Sen taustalla vaikuttaa minäkuva, itsensä hallitseminen ja turvallisuuden tunteminen." 
"Henkinen hyvinvointi on kokemusta omasta turvallisuudesta, tärkeydestä ja elämän mielekkyydestä sekä kyvystä kohdata vastoinkäymisiä ja selviytyä niistä." 
"...elämän säröillä ja nurjalla puolella on oma roolinsa henkisen hyvinvoinnin rakentumisessa. Itsensä toteuttaminen ja itsensä löytäminen kuuluvat hyvinvointiin, ja usein nimenomaan hankalat kokemukset sysäävät kasvun liikkeelle."
"Henkinen hyvinvointi on valtavan laaja käsite. Siihen vaikuttaa kaikki ja se vaikuttaa kaikkeen, mitä elämässä teemme."
"Henkiseen hyvinvointiin vaikuttavat paljon ihmiset ympärillämme. "

Mitä on henkinen palautuminen ja miten sitä voi edistää? -> mielen palautuminen


"Henkisen palautumisen ei tarvitse olla meditointia. Tärkeintä on tehdä sitä, mistä itse nauttii."

"Kun keho rentoutetaan hengittämällä syvään, se vaikuttaa välittömästi mieleen."
"Palautumiskeinot toimivat ja pitävät elämän tasapainossa, jos ongelmat ovat suhteellisen pieniä."
"Liikunta lisää fyysisiä ja henkisiä voimavaroja, helpottaa työstä irrottautumista ja vähentää stressiä, psyykkistä kuormittuneisuutta ja työuupumusta."
"Stressaantuneena, kun “käy kierroksilla” tai kaipaa elämäänsä hallinnan tunnetta, jooga, balance, taiji tai hengitysharjoitukset ovat hyvää tietoisuustaitoharjoittelua ja auttavat palautumisessa."
"Henkisen hyvinvoinnin ja jaksamisen sekä palautumisen kannalta hyvä yöuni on olennaisen tärkeää."


Tämä on yhteishaaste bloggaajien HeiLauta elämää Lauran ja Uusi alkuni Vanessan kanssa. Yhteiset projektit, kuten nämä pienet haasteet, tukevat paremmin motivaatiota ja keskittymistä johonkin tiettyyn asiaan tai toivottuun muutokseen. 

Yhteinen tavoitteemme tässä haasteessa on: 
*  Joka päivä teemme jonkun asian henkisen hyvinvointimme eteen. 

Mielestäni tässä helmikuun tavoitteessa tärkeintä on se, että jokainen meistä osaa havannoida, mitä tekee jo henkisen hyvinvointinsa ja henkisen palautumisensa eteen ja mitä uutta voisi vielä tehdä sekä kokeilla. Tärkeää on myös havannoida mikä toimii nyt ja mikä ei. Itsestä huolehtiminen on tärkeää. 

Käytettyjä lähteitä:
https://www.innokyla.fi/documents/443648/c34e1e0b-27ce-45cf-b026-a862155bba86
https://www.hailuoto.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/oma-hyvinvointi/henkinen-hyvinvointi/
https://yle.fi/uutiset/3-8697271
https://www.mehilainen.fi/mehilaisen-blogi/rockettes-henkinen-hyvinvointi-ja-valmentautuminen
https://anna.fi/hyvinvointi/itsetuntemus/tunnista-liiallisen-henkisen-kuormittumisen-oireet-nain-annat-mielen-palautua-ja-saat-lisaa-onnea-arkeen
https://www.ttl.fi/kroppa-ja-nuppi-kuntoon/palautuminen-on-tarkea-osa-elamantapamuutosta/

Kommentit

  1. Moikka! Miun piti oikein siun blogiin tulla kommentoimaan, kun olit käyny miun perään kyselemässä! Blogimaailma on vähän jäänyt, en ole enää lukenut enkä päivitellyt - en tiedä, onko blogini aika ohi, mutta tuntuisi kamalalta tehdä niin lopullinen päätös, joten blogi vain leijuu olemassa 🙈 Välillä tulee olo, että olisipa kiva päivittää ja sitten tulee taas olo, että no, teen ehkä kuitenkin jotain muuta. Kamalaa, tuntuu niin lopulliselta näin kirjoitettuna :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kun otit yhteyttä ja päivitit kuulumisiasi. Anna blogin kellua ja palaa sen pariin, jos/ kun siltä tuntuu. Hyvää kevättä Emma!

      Poista

Lähetä kommentti