Tutustumiskäynti Helsingin Salmisaaren Elixiaan

Vierailin Helsingin seudulla useamman päivän tammikuussa ja yhteen päivääni sisältyi omaa aikaa, jonka käytin tutustumalla Salmisaaren Elixiaan. Olen ollut vuosia aikaisemmin Jyväskylässä Elixian jäsen, joten yritys sinällään oli tuttu. Jyväskylässä Elixia kuitenkin yllättäin lopetti ja vuosia myöhemmin Jyväskylään ilmestyi Elixia Base. Tämä Elixia Base on käytännössä vain kuntosali, jossa on tarjolla virtuaalitunteja ja PT-palveluita. Muutama ohjattu ryhmätunti Jyväskylässä on tarjolla.


Salmimisaaren Elixia sijaitsee Helsingissä Ruoholahdessa, Salmisaaren liikuntakeskuksessa, osoitteessa Energiakatu 3. Sinne on varmasti selkein kulkea autolla, mutta julkisilla kulkuneuvoilla paikalle pääsi kyllä ongelmitta.

Jyväskylän seudun asukaskin osaa käyttää hyvin HSL:n sovellusta, joka näyttää reitit ja sillä voi ostaa näppärästi julkisen liikenteen liput mobiilisti. Paikalle pääsee metrolla ja ratikalla. Kävelymatkaa metrolta liikuntakeskuskeen on reilu 1 km, ratikkapysäkiltä vähemmän. Ei siis mahdoton tehtävä päästä paikalle.

Vierailullani Elixiassa osallistuin seuravaille ohjatuille tunneille:

Prformance HI-Intensity 45 min - kovaintensiteettinen tunti kestävyyttä oman kehonpainolla ja välineillä.

"Kovaa treeniä, kovilla sykkeillä. Sisälsi mm. x-hyppyjä, voimapallon heittoa, punnerruksia, burbeeta ja kahvakuulaa. Oma keskisyke oli 136 ja maksimisyke 173. Huh, huh. Rankka treeni, mutta kiva".

Cardio Club 30 min - intervellitreeni valitsemallaan cardiolaitteella (spinningpyörä/ juoksumatto/ crosstrainer).

"En tiennytkään mille tunnille olin ilmoittautunut ja se selvisi vasta ennen tuntia. En tiennyt, että ohjattuja tunteja pidetään cardiolaitteilla. Aika näppärää, jos haluaa opetella vaikka juoksemaan tai muuten vain treenata jo salilla olevilla cardiolaitteilla, tehokkaasti. Minä valitsin crosstrainerin. Treenistä tuli yllättävän tehokas ohjatusti. Tykkäsin. Oma keskisyke oli 153 ja maksimisyke 167".

Core 30 min - lihaskuntoharjoitus keskivartalon lihaksille.

"Perustunti keskivartalolle.  Tunti sisälsi muutaman erittäin haastavan liikeen, joissa sai olla lähes akrobaatti. Tehokas tunti, jollaisilla tulisi käydä kyllä kahdesti viikossa. Ohjattu keskivartalotunti on usein tehokkaampi kuin omatoimisesti tehty vastaava treeni. Oma keskisyke oli 141 ja maksimisyke 156".

Näiden ohjattujen tuntien jälkeen olo oli aika nuutunut. Päätin kuitenkin vielä vähän jäähdytellä omatoimisesti salin puolella juoksumatolla.

Kävely juoksumatolla 26 min

"Reipas kävely juoksumatolla, loppua kohden tahtia keventäen, teki hyvää ohjattujen tuntien jälkeen. Oma keskisyke oli 135 ja maksimisyke 144. Aika juoksumatolla kului nopeasti televisiot katsellen ja sivu silmällä muiden treenejä seuraillen".

Oma kokemus Salmisaaren Elixiasta:

+ Tilava kuntosali
+ Ryhmäliikuntatuntien tarjonta hyvä
+ Ammattitaitoisesti ohjatut ryhmätunnit
+ Ystävällinen asiakaspalvelu
+ Positiivinen tunnelma
+ Isot ja siistit pukuhuone- ja pesutilat
+ Sauna
+ Paljon treenivaatteita ym. myynnissä

- Sijainti jäi arveluttamaan, onko liian syrjässä vai ei.
- Elixian valtakunnallinen jäsenkortti liian kallis, keskuskohtainen jäsenkortti kohtuuhintainen.

Kommentit

  1. Tälläset saliarvostelut on miusta tosi kivoja ja hyödyllisiä! :) Ite oon Helsingissä käynyt Ruoholahdessa Mayors Gymillä kerran ja sijainti oli hyvin jännittävä tällaiselle maalaiselle, joka oli aivan paniikissa, vaikka istui vain oman auton kyydissä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisten jakamista saliarvosteluista ja kokemuksista saa ideaa mennä paikkoihin tutustumaan ja mahdollisesti liittymään asiakkaaksi. Itse ainakin koen niin.

      Poista

Lähetä kommentti