Liikkuva ystävä- postaussarja: "Monipuolinen liikunta sykähdyttää mua"

Aloitan Liikkuva ystävä postaussarjan, jossa ystäväni ja tuttavani kertovat omista tavoistaan liikkua ja kuntoilla.Kirjoittajat kertovat omin sanoin ja julkaisevat omin kuvin. Postaussarja alkaa tästä. 

 "Pääpaino on kuitenkin sillä, että liikkuminen on kivaa ja rakastan liikuntaa."


"Vaikka mä viime vuonna toteutin projektin "väh 365 maratoonia vuodessa", mikä pakotti aika suppeean lajivalikoimaan, pohjimmiltaan sytyn tosi monenelaisesta liikkumisesta. Tykkään kävellä koiran kanssa metsässä uusia reittejä etsien, maastoilen hevosella luonnon rauhaan sulautuen, juoksen teillä ja radoilla, poluilla ja matoilla, kotona ja matkoilla, käyn saleilla laitteilla ja rautoja kolistellen, kehonpainotreenejäkin teen, uin, hiihdän ja rullaluistelen, painin, nyrkkeilen, pyöräilen, voimailen tankotanssitangolla ja renkaissa, toisinaan kokeilen erilaisia extremelajeja jne."'


"Uskon, että tekemällä kaikkea sitä, minne mun mieli vetää mua, tulee automaattisesti kuunneltua kehoa, rytmitettyä sen tarpeet ja levon, palauttelun ja kovemman treenin suhteen ja vuoroteltua, mikä osa kehoa tarvitsee eniten treeniä tai mikä kehitettävä ominaisuus. Treenaan eniten omaksi iloksi ja kaveriseuraksi, vähän myös omia rajoja rikkoakseni ja joskus pikku hetkiä leikkimielisesti kaverikisaa käyden. Pääpaino on kuitenkin sillä, että liikkuminen on kivaa ja rakastan liikuntaa."


"Ohjaan myös muita liikkumaan. Heittelen mielelläni pieniä kivoja liikkumishaasteita, tässä tulee yksi...otathan kopin :)

5 punnerrusta
4 leukaa
3 x rive
2 min naruhyppelyä
1 min lankutus
-> koko sarja x 3 (ota aika ja paranna ylihuomenna)."

Postauksen kirjoittaja: Iina Puskala- Honkanen

Kommentit

  1. Kiva postaussarja!! :) On aina mielenkiintoista kuulla, miten ihmiset liikkuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Pidän itse lukea muiden liikuntakokemuksista ja ajattelin sen vuoksi hyödyntää tuttavien tarinoita blogissa.

      Poista

Lähetä kommentti