Liikkuva ystävä- postaussarja: “Vierivä kivi ei sammaloidu".

"Pääsääntöisesti käyn kuntosalilla 2-4 kertaa viikossa. Koetan lisäksi mahduttaa viikkoon jonkin aerobisen hikoiluhetken, yleensä spinningin. Ajoittain ja harvakseltaan käyn juoksemassa lyhyitä matkoja. Viimeisen 10 vuoden aikana tavoitteena ollut painonhallinta ja vartalon muokkaus, nyt nämä tavoitteet ovat ehkä hieman pehmenemässä. 


Olen sairastanut aivoinfarktin parikymppisenä ja siitä jäänyt aikalailla elämää kuormittava fatiikki (uupumus, väsymys..) ja toisen puolen heikkoutta. Liikunta tavallaan pelasti minut sairastumisen jälkeen, kun ystävä päivittäin haki minua mukaansa metsälenkeille, poimimaan mustikoita ja koiria lenkittämään (tasapaino, fyysinen kunto... ) ja myöhemmin jumpille (koordinaatiokyky...) . Haastavaa minulle on juuri ryhmäliikunnat, sen tempo ja se, että pääkoppa ja halvaantunut puoli pysyy mukana touhussa edes jotenkin. Kun on osa aivoista vaurioitunut, niin se jäljelle jäänyt terve osa joutuu pinnistelemään kaksin verroin. Tästä syystä joudunkin kiinnittämään eritystä huomiota lepoon ja palautumiseen. Mun kroppa vaatii sitä liikettä, muuten kangistun, nivelet tulee kipeiksi ja tuntuu etten pääse minnekkään niin aika tasapainottelua tämä on. Kalenteri hyvänä apuna tässäkin.


Elixian jäsenenä olin kymmenisen vuotta ja sieltä minulle tarttui matkaan ensimmäinen pt, kenen kanssa luotiin hyvä pohja kuntosaliharjoittelulle. Nykyään käyn Jyväskylän Liikussa kuntosalilla ja spinningissä ja nyt minulla on kortti Jyväskylän Buugiin, missä käyn noin kerran viikossa joogassa, välillä ryhmäliikuntatunneillakin samalla kun vien miehen poikaa treeneihin. 


Tässä jokunen aika sitten meinasi uupumus viedä vallan, leposyke oli korkealla ja verenpaineet heitteli, työelämässä oli isoja muutoksia, ikäviä juttuja jne. Tälläinen rautakanki kropaltani kun olen, niin ajattelin kokeilla HotJoogaa ja muutaman kerran jälkeen sainkin leposykkeen laskemaan ja muutenkin kehon rauhoittumaan. Jooga siis taisi tulla jäädäkseen, se kun sopii minulle kehonhuolloksi.


Nyt näin talven keskellä olen käynyt jopa 2 kertaa hiihtämässä muutaman vuoden tauon jälkeen ja päätinkin asettaa tälle talvelle 100km tavoitteeksi. Kesälle pitää sitten joku tavoite myös asettaa pyöräilyyn, suunnitelmissa on tehdä pitempiä pyöräilyretkiä. Tavoitteena nyt tällä hetkellä on tuo arkiliikunnan ja kehonhuollon lisääminen rutiinin omaiseksi sekä liikunnan monipuolistaminen.".

Postauksen kirjoittaja: nimim. "Salikaveri"

Kommentit

  1. Hieno teksti :) Hienoa että jaoit tarinasi täällä Helzun blogissa. Minusta on hatunnoston arvoista että jaksat liikkua, vaikka niitä "rajoituksiakin on" <3
    -Laura-

    VastaaPoista

Lähetä kommentti