PHT:n hyvinvointikurssi - toinen jakso

Heinäkuussa oli PHT:n hyvinvointikurssin toinen jakso. Ensimmäinen jakso oli ennen kesää, keväällä 2021. Jakson ensimmäisestä osasta löytyy blogipostaus tästä


Kuvassa (yllä) yhden aamun aamupalakuva, joka kyllä toisti itseään muinakin aamuina tällä samalla setillä. Oli luxusta päästä valitsemaan linjastolta aamupaloja, kun tarjontaa oli vähän eri tavalla kuin kotona. 


Mitä ohjelmaa jakso sisälsi?

Päivä 1

12:00 lounas ja (majoittuminen)
13:00 arvotyöskentely 
16:00 kuntoliikunnan merkitys terveydelle
17:00 ulkoliikuntaa
18:00 päivällinen

Päivä 2

aamupala
9:15 yksilökeskustelu
10:15 työkunnon ylläpito
11:15 lounas
13:00 tunteet ja terveyskäyttäytyminen
16:00 sisäliikuntaa
17:00 päivällinen

Päivä 3

aamupala
8:15 jalkaterapeutin luento
9:15 lihasvoima, tabata-treeni
10:15 luontoliikunta/ vesijumppa
12:15 lounas


Ohjelman mukaista liikuntaa oli mielestäni liian vähän. Omaehtoista liikuntaa tuli kyllä jonkin verran tehtyä vapaa-ajalla, kuten uintia 1050 m + 625 m ja Hydrohex- vesijumppaa kylpylän altaassa. Kävimme myös pyöräilemässä kuvassa (yllä) olevilla "mummopyörillä" Härmän kylpylästä Powerpark:in huvipuistoon. Matkaa kylpylästä huvipuistoon oli yhteen suuntaan 11,7 km ja reitti kulki lähes koko matkan autotien pientareella. Reitti oli suora ja mäetön eli helppo ajaa. 


Seuraava eli viimeinen PHT:n jakso on lokakuussa. Viimeistä kertaa varten on jokaisella jokin oma tavoite luotuna ja suunniteltu yhdessä ammattilaisen kanssa yksilökeskustelussa tällä keskimmäisellä kerralla. Jokainen sai toivoa, että kenen ammattilaisen kanssa keskustelee. Vaihtoehtoja oli mm. fysioterapeutti, liikunnanneuvoja/ liikunnanohjaaja, terveydenhoitaja tai psykologi

Seuraavassa postauksessa kerron tällä jaksolla käydystä yksilökeskustelusta ja minulle luodusta tavoitteesta. Oma tavoite piti tietenkin itse nimetä, mutta siihen sai tukea ja sitä hiottiin yhdessä ammattilaisen kanssa. 

Kommentit