PHT:n hyvinvointikurssi - itsesi parhaaksi!

Olin hetki sitten PHT:n eli Palkansaajien Hyvinvointi ja Terveys ry:n tuetulla aikuisten hyvinvointikurssilla Härmän kylpylässä. Olin kuullut näistä kursseista aiemmin tuttavieni ja ammattiliiton kautta sekä nähnyt mainoksia sosiaalisessa mediassa. PHT järjestää hyvinvointikursseja aikuisille sekä myös lapsiperheille. 

"Kurssin aikana pysähdyt oman hyvinvointisi äärelle. Ammattitaitoisten ohjaajien ja tutkitusti toimivan psykologisen ohjausmenetelmän avulla opit tarkastelemaan omaa arkeasi ja käyttäytymistäsi, ja löydät uusia keinoja, jotka tukevat kokonaisvaltaista hyvinvointia." (PHT)

Hyvinvointikursseille haetaan erikseen ilmoitettuina hakuaikoina ja hakemukseen täytyy avata lyhyesti oma tilanne (taloudellinen, terveydellinen, sosiaalinen) sekä syyt miksi hakee kurssille ja miksi kaipaa elintapaohjausta. Tutustu PHT:n aikuisten hyvinvointikurssiin tarkemmin tästä

Jokaisella kurssilaisella oli oma hotellihuone. Oma huoneeni oli iso ja siinä oli erikseen olohuone ja makuuhuone. Parveke oli tilava (kuva yllä) ja kylpyhuone nykyaikainen ja siisti. Yllätyin hotellihuoneen tasosta positiivisesti. 

"Kolmiosaisen kurssikokonaisuuden kesto on 3 + 2 + 2 vrk. Lähijaksot järjestetään noin 3 kk välein." (PHT)


Härmän kylpylä oli monipuolinen kokonaisuus. Siellä oli erikseen myös liikunta-areena, missä oli vaihtoehtoja monenlaiseen liikkumiseen (mm. nyrkkeilyhalli, juoksuareena, kuntosali, pelikenttiä). Itse kylpylässä, mikä oli pääärakennuksessa, oli kuntouintiallas, vesijumppaan soveltuva allas ja Hydrohex- vesijumppaohjelma+ kuvaruutu sekä hemmotteluallas poreineen. Lapsille oli myös pieni oma allas. 


Areenan kuntosali oli ns. perustason kuntosali. Sieltä löytyi kaikki tarvittava. Lisäksi kylpylän puolella oli kuulemma toinen kuntosali, mutta sitä en käynyt edes katsomassa. Kerran kävin treenaamassa areenan kuntosalilla reilun tunnin. 

Lähellä Härmän kylpylää kulki Lapuan joki, jonka maisemia kävin ihailemassa polkypyörän selästä. Kävin vapaa-ajalla pyöräilemässä 18 km lenkin, mikä tuntuikin sitten helpolta, kun alueella ei ollut mäkiä ollenkaan niin kuin Keski-Suomessa aina on. Polkupyöränä oli perinteinen vaihteeton naistenpyörä. 

Mitä sitten ensimmäisen jakson ohjelmaan kuului?

Päivä 1

12:00 lounas (ja majoittuminen)
13:00 tulotilaisuus
16:00 oman arvopohjan käsittelyä 
17:00 luontorastit lähiympäristössä
18:00 päivällinen
iltapalahedelmä

Vapaa-ajalla kävin ohjatussa kylpylässä, vesijumpassa, uimassa matkaa ja kävelylenkillä.

Päivä 2

aamupala
8:15 omien voimavarojen kartoitusta
10:15 ravitsemusluento
11:45 lounas
13:00 ohjattu sauvakävely
15:00 yksilökeskustelu
16:00 ravitsemusluento
17:00 päivällinen
iltapalahedelmä

Vapaa-ajalla kävin kävelylenkillä ja pyöräilemässä 18 km sekä Inbody- mittauksessa.

Päivä 3

aamupala
9:15 kehon toiminnallisuus/ ohjatut liikkuvuusharjoitteet
11:15 polkypyörätesti (omakustanteinen, halusin maksaa ottaa tämän extrana)
12:15 lounas
13:00 psykologin ryhmäkeskustelu
15:00 ohjattu kuntosalitreeni
17:00 päivällinen 
iltapalahedelmä

Vapaa-ajalla kävin kylpylässä, uimassa matkaa ja omatoimisessa Hydrohex- vesijumpassa. 

Päivä 4

aamupala
8:15 itsehoidon inventaario
10:15 sulkapalloa
11:15 ohjattu vesijumppa
12:15 lounas

Ohjelmaa oli hyvin ja riittävästi. Vapaa-ajalla jokainen sai tehdä mitä halusi ja mahdollisuuksia Härmän kylpylässä oli paljon. Kaikki ryhmäluennot ja yksilötehtävät pohjautuivat HOT- terapiaan eli hyväksymis- ja omistautumisterapiamenetelmään. Saimme hyvinvointikurrsilta työkirjan, minne tehtäviä teimme ja se työkirja kulkee mukana kaikki jaksot. 

-> ja hyvinvointikurssin nimihän oli Ensimmäinen askel pysyvään muutokseen!

Kommentit

  1. Kiva kun jaoit kokemuksesi kurssista täällä, mielenkiintoinen kokonaisuus koko kurssi 🤗

    VastaaPoista
  2. Kiitos tästä kirjoituksesta. En ollut ennen kuullut tästä Palkansaajien Hyvinvointi ja Terveys ry:n tuetusta hyvinvointikurssista. Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta kurssilta sisällöltään joten täytyy tutustua tähän tarkemmin ja ehdottaa vaikka kollegoille tätä. Työnantajan yrityssali on vasta valmistumassa joten joudumme vielä odottamaan ennen kuin pääsemme yrityksen kuntosalille harjoittelemaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti