Kesällä terveellisesti syöminen on liian kova haaste vai onko?

Kesä on aikaa, jolloin tulee tehtyä kivoja grilliruokia eikä tule ajateltua ruoan terveellisyyttä. Maku ja fiilis ovat tärkeintä. Myös jäätelö maistuu ja alkoholiakin kuluu muita vuodenaikoja enemmän. Toki kesällä saa nauttia, mutta raja johonkin tulee vetää.

 
Kuvassa (yllä) mökkikokkailuja: tuoreita kasviksia aurajuustolla, itse tehty tzaziki ja kanavartaat. Tämän setin kanssa juomana tietenkin meni viini. Mökillä ainoat kokkailumahdollisuudet ovat grillaus ja keittäminen. Salaatteja tulee usein grilliruokien kanssa tehtyä, mutta enemmän pidän grillatuista kasviksista. Ruokavalio mökillä ollessa ei ole aina paras mahdollinen. Siellä, kun ei osaa syödä perinteistä kotiruokaa. Usein ruokien lisänä nauttii viiniä ja jälkiruokana voi olla ½ levyä suklaata.

 
Kuvassa (yllä) on kuva lounassalaatista, minkä nautin Lapualla Cafe Patruunassa. Tähän kahvioon pysähdyimme ohikulkumatkalla, kun Lapuan ohi ajoimme. Jos tällaisia salaatteja saisi useamminkin, kyllä kokonaisterveys paranisi kunnolla ja painoa tippuisi. Tämä salaatti oli aivan ihana! Tästä tulisi ottaa mallia myös omaan arkeen ja kokkailuihin. 

En ymmärrä, miten terveellisesti syöminen on niin vaikeaa. Tuntuu kuin olisin yksin tässä maailmassa tämän asian kanssa. Toiset sanoo, että se on omasta päätöksestä kiinni eli päättää vain sen, että syö terveellisesti. Ei kuulemma sen ihmeellisempää. Joo, ei toimi minulla! Koen, että terveellisesti syöminen on erittäin haasteellista. Tykkään niin monenlaisista ruoista, mauista ja herkuista sekä pidän viinistä. Miten siis kääntää kelkka ja kääntää selkä omille mieltymyksille? Kesä ei helpota asiaa. 

Nyt tein asialle jotain pientä. Aloitin nimittäin ruokapäiväkirjan pitämisen kokonaiseksi viikoksi. Sen aloitin jo tämän viikon torstaina. Tarkoituksenani on katsoa rehellisesti, mitä minä syön ja juon. Kun ruokapäiväkirjaa on täytetty viikko, tutkin mitä se pitää sisällään ja mitä pieniä muutoksia voisin sen pohjalta tehdä. Tästä sitten myöhemmin lisää tässä blogissa.

Vinkkejä otetaan vastaan eli kuinka syödä terveellisesti niin, 
että se olisi maukasta, helppoa, nopeaa ja edullista!

Kommentit