Yövuorot ja ruokapäiväkirja

"Ruokapäiväkirjaa pitämällä voi saada tietoa omasta ateriarytmistä, aterioiden koosta, eri ruoka-aineiden käytöstä sekä syömisen ajoittumisesta". (Painonhallintatalo.fi) 

Olen täyttänyt aina silloin tällöin ruokapäiväkirjaa muutaman päivän ajan, jotta olen saanut tehtyä korjausliikkeitä ruokavaliooni. Shye-sovellus on ollut käytössäni pitkään, mutta nyt tein ruokapäiväkirjaa suoraan vihkoon kirjoittamalla ja myöhemmin syöttämällä tiedot Fineliin

"Ruokapäiväkirjaa kannattaa pitää vähintään kolmen päivän ajan. Yhden päivistä on hyvä olla viikonloppuna, jotta saadaan kuva sekä arki- että viikonloppusyömisestä". (Painonhallintatalo.fi) 

Erittäin järkevää oli tehdä seurantaa omista ruokailuista pidempään kuin se yleiset kolme päivää. Pidemmällä aikavälillä näkee papemmin kokonaisuuden ja oman ruokailukäyttäytymisen. Omat haasteet ruokailuihin teki jälleen kerran se tuttu 3- vuorotyö. Toki olen jo tottunut syömään epäsäännöllisen elämänrytmini mukaisesti. Tarkoitus oli seurata kokonainen viikko omia ruokailuja, mutta seurannan kaksi viimeistä päivää jäivät osittain täyttämättä vihkoon, enkä enää myöhemmin muistanut tarkkaan mitä söin. Nyt siis vain 5 päivän ruokapäiväkirja tarkastelussa yövuoropäiviltä.


Kuvassa (yllä) yhden päivän lämmin ateria, joka sisälsi broilerisuikaleita, wokkivihanneksia ja muna-vehnänuudeleita rypsiöljyssä paistettuina. Juomana oli 3 dl 1%:sta Vapaan lehmän piimää


Kuvassa (yllä) erään toisen päivän lämmin ateria, joka sisälsi perunaa, höyrytettyä kukkakaalia, broilerisuikaleita, paistettua paprikaa ja loraus 4% :sta ruokakermaa. Juomana oli vesi 3dl. 

Tässä kuvassa (yllä) on yövuoron eväs eli Cobb-salaatti. Lisäksi söin omenan ja rasiallisen Sisu potku pastilleja

Tässä vajaan viikon ruokapäiväkirjan antia lukuina: 

Torstai 1477 kcal (hh 145,2 g, prot 94,2 g, rasva 44,1 g, suola 5,3g) työpäivä klo:21-07

Perjantai 2134 kcal (hh 262,1 g, prot 121,7 g, rasva 53,3 g, suola 5,8 g) työpäivä klo:21-07

Lauantai 1728 kcal (hh 182,9 g, prot 70,3 g, rasva 75,7 g, suola 7,8 g) työpäivä klo:21-07

Sunnuntai 2498 kcal (hh 217,8 g, prot 134,8 g, rasva 110,4 g, suola 9,9 g) työpäivä klo:21-07

Maanantai 3127 kcal (hh 243,3 g, prot 91,6 g, rasva 173,8 g, suola 13,7 g) "nukkumapäivä"

Mitä hyvää ja huonoa ruokapäiväkirja sisälsi: 

+ Hedelmiä ja marjoja (omenaa, banaania, vadelmia)
+ Muutama puuroaamiainen
+ Vähän punaista lihaa
+ Vain yhdessä yövuorossa söin karkkia
+ Keskimäärin 5 ruokailukertaa vuorokaudessa

- 3 annosta alkoholia "nukkumapäivänä"
- 1 pss (125g) linssisipsejä 
- Edelleen liian vähän kasviksia ruokavaliossa
- Leipäaterioita joka päivä (leipä+juusto+makkara+levite)
- Suolan määrä liian korkea

-> Mietin hh, prot. ja rasvan suhdetta ?! 

Mitä mieltä sinä olet ruokapäiväkirjastani? Kerro kommenttisi. Olisin siitä kiitollinen. 


Kommentit



  1. Rasvanpoltto dietillä (1800kcal)mulla oli
    Hiilihydraatit: n. 160-180g
    Rasvat: n. 55g
    Proteiinit: n. 125-145g . Treenipäivinä tuohon vielä lisäksi bansku ja palkkari.
    Eli noin
    hh 40%
    prot 30%
    rasva 30%.
    Sit ohjeena oli et suunnilleen noin jatkossakin mut kcal määrää toki nostetaan.
    Nyt en oo millään dietillä enää ollu aikoihin mut tuo "käsimalli" ois kiva sisäistää ja ottaa arkeen.
    https://askelterveyteen.com/kayta-kasiasi-ruoka-annosten-mittaamiseen/

    Mulla edelleen haasteena ne kasvikset😆

    "Naapurin" Sanna

    VastaaPoista

Lähetä kommentti