Kesäiset salaatit: meloni- fetasalaatti ja mansikka- vuohen valkohomejuustosalaatti

Kesällä maistuu makean suolaiset salaatit, joissa on hyödynnetty raikkaus, tuoreus ja kesäfiilis. 

Meloni-fetasalaatti (2 hlö:lle pääruokana tai 4 hlö:lle lisukesalaattina)
50 g rucolaa
1/2 pieni vesimeloni
2 uuden sipulin varret, ei sipuleita
1 iso avokado
1 sitruuna
150 g fetajuustoa/ salaattijuustoa vuohenmaidosta (Goat cheese traditional)
suolaa ja mustapippuria myllystä

Valmistus: 
- Huuhtele rucolat hyvin. Leikkaa vesimelonin sisuksesta parin sentin kuutioita. Leikkaa sipulin varret ohuiksi siivuiksi esim. saksilla. 
- Ota käsittelyyn avokado. Halkaise avokado, poista kivi. Purista sitruunan mehu puristimella tai käsin ja kaada avokadokuutioiden päälle. 
- Leikkaa feta pienemmiksi kuutioiksi. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Mausta ripauksella suolaa ja haluamallasi määrällä mustapippuria. 


Omaan makuun monet fetajuustot on liian kitkeriä mauiltaan, jos ne ovat valmistettu lehmänmaidosta. Suosin vuohenmaidosta valmistettuja "fetajuustoja". Suosikkini on Prismasta saatava Goat cheese traditional- juusto fetahyllystä, merkki Olympus. Tämä juusto ei aiheuta minulle vatsanväänteitä samalla tavalla kuin perinteiset laktoosia sisältävät fetat, jotka ovat valmistettu muusta kuin vuohen maidosta. En suosi laktoositonta lehmänmaidosta valmistettua fetaa myöskään juuri sen kitkerän maun vuoksi. Olen huomannut, että vuohenmaitotuotteet sopivat minulle, jolla on laktoosi-intoleranssi. Tämän salaatin kanssa nautimme itsetehtyä Sangriaa.

Mansikka- vuohen valkohomejuustosalaatti (2 hlö:lle pääruokana tai 4 hlö:lle lisukesalaattina)
250 g tuoreita mansikoita
20 g rucolaa
70 g salaattisekoitus (esim. Mimis salaatti)
180 g vuohen valkohomejuustopötkö 
1/2 dl kurpitsansiemeniä
3 rkl basilikalla maustettua extra neitsyt oliiviöljyä
mustapippuria myllystä

Valmistus: 
- Pese salaatti ja rucola. Laita salaattikulhoon. 
- Kaada joukkoon paloitellut/ viipaloidut  mansikat, kuutioitu juusto, kurpitsansiemenet, öljy. Sekoita.
- Lisää haluamasi määrä mustapippuaria myllystä. Sekoita hyvin. Anna hetken maustua, mutta syö tuoreena. 



Tätä salaattia on helppo tuunailla erilaisilla salaattipohjilla. Kaupassa tykästyin heti ensinäkemällä tähän Mimis salaattiin, jossa on tatsoita, punamangoldia ja rucolan versoa. 


Tämä salaatti nautittiin lounaana kivennäisveden ja maalaispatongin kanssa.

Alkuperäiset ruokaohjeet, joita hieman olen muuttanut, löytyvät tästä:
http://epatrendikasruokablogi.blogspot.com/2020/06/feta-melonisalaatti-ja-kesamokin_28.html
https://www.meillakotona.fi/reseptit/vuohenjuusto-mansikkasalaatti

Kommentit

Lähetä kommentti