Suppilauta ja minä - kohtaaminen!

"SUP on lyhennelmä sanoista Stand Up Paddle (seiso ja melo), joka tarkoittaa surffilaudan kaltaista mutta isompaa lautaa, jota melotaan seisaaltaan. Suppailun juuret ovat Hawailla, jossa surffarit meloivat pitkin rantaviivaa ja hakivat aaltoja melan avustuksella – siellä huomattiin, että tämähän on hauska etenemismuoto tasaisella vedelläkin ja niin suppailu alkoi leviämään Eurooppaan järville ja joille." (vesiurheilu.fi)

Suppilautoja on tarjolla monessa paikassa vuokralle tunneista vuorokausiin. En ole koskaan kuitenkaan innostunut tai uskaltanut suppailua kokeilla. Inhoan kylmää vettä enkä halua tipahtaa laudalta kylmään veteen. En myöskään ole kovin hyvä tasapainoilemaan missään lajissa, koen myös olevani jäykkä ja kömpelö. Siinä on ollut syyt välttää lajiin tutustumista. 
Nyt sain mahdollisuuden kokeilla mitä suppilaudalla "taiteilu" on ja sain hyvän mahdollisuuden rohkaista itseäni, kannustaa kokeilemaan. Ystävälläni on mökillä suppilauta ja kas kummaa, kun  menin sinne vierailulle, sain kuulla, että lauta odottaa minua valmiina rannassa. Ei, ei, ei! Siis pakko kokeilla, kun painostus oli niin kohteliasta. Ystäväni tarjosi samaa mahdollisuutta toissa kesänä, mutta jotenkin se vain jäi. Nyt ei ollut pokkaa kieltäytyä.

Minun ja suppilaudan kohtaaminen oli loppujen lopuksi hyvä asia. Laji jäi kiinnostamaan hieman ja uskon, että kokeilen joskus uudestaan. Nyt lähinnä suppailin istuvillaan, polvi-istunnassa ja polviseisonnassa. En mennyt pitkälle, olin lähellä rantaa. Seisovillaan kokeilin jotakin sekuntteja rannassa suppailla, mutta tasapaino oli huono ja jalkoja tärisytti laudan päällä. Meinasin kaatua. Tyydyin siis pääosin polvi-istunnassa ja polviseisonnassa suppailuun. 

Suppailussa käytin siihen kuluvaa melaa, mutta testasin myös huvin vuoksi kajakkimelaa.

Kommentit