Hiekkasärkkien frisbeegolf 18- väyläinen rata - huh, huh.

Frisbeegolf on laji, jota pidän lähinnä ajankulutuksena ja ulkoiluna. Tiedän, että se on kyllä ihan urheilulaji ja sen taitaminen vaatii harjoittelua ja tekniikan hallintaa. Ei siis mitään "lasten leikkiä", jos tosissaan sitä haluaa harrastaa. Frisbeegolf:ia olen heitellyt Jyväskylän seudulla eri paikoissa vuosien varrella satunnaisia kertoja. Tutuksi ovat tuleet Jyväskylän seudulla Laajavuoren, Peurungan ja Vihtavuoren radat sekä Jämsässä Himoksen rata. Näistä aiemmin koetuista radoista pidin erityisesti Peurungan radasta sen haastavuuden ja miellyttävän ympäristön vuoksi. Peurungan rata on myös pitkä, 21- väyläinen.


Kalajoen Hiekkasärkkien rata tuli tutuksi jo noin 10 vuotta sitten, kun olin ammattiliiton kautta kuntoremontissa Kylpylähotelli Sanissa. Silloin muistikuvani mukaan rata oli huomattavasti lyhyempi kuin nykypäivänä. Nyt Frisbeegolf välineet voi vuokrata Seikkailupuisto Pakasta, joka sijaitsee leirintäalueen edustalla Hirkkasärkillä. Samassa yhteydessä on kiipeilypuisto. Yhden hengen välineet eli 3 kiekkoa, väyläkartta, kassi, tuloskortti ja pelioikeus maksavat 10 e/ päivä. Pelkkä pelioikeus maksaa 3 e/ päivä. Pelioikeudet voi lunastaa tekstivietsillä tai suoraan välinevuokraamosta Seikkailupuisto Pakasta. Mielestäni aika edullista, eikö?
Maasto oli välillä haastavan mäkistä ja puustoa oli paljon. 
  
Jotkut väylät olivat erittäin pitkiä, kuten tämä 210 m pitkä. 
 
Hiekassa taapertaminen kävi välillä kuntoilusta, kun joka askeleella upotti.
 
Tällä väylällä heittäminen oli haastavaa puuston vuoksi. Puiden juuret  oli veikeitä, kun ne kasvoivat hiekan päällä. 


Mitä tykkäsin radasta:
+ Pitkä, joten heittämisen ilo ei loppunut heti. Aikaa saimme kulumaan kahden henkilön matsissa reilut 2 tuntia.
+ Edullinen vuokrata välinesetti pelioikeudella, joten ei jäänyt hinnan vuoksi pelaamatta.
+ Vaihteleva maasto radalla (rantahiekalla, metsässä, kukkuloilla) haastoi hyvin.
+ Sijainti Hiekkasärkkien ytimessä.
+ Sopii myös aloittelijoille, vaikka osa väylistä oli todella pitkiä. Jokainen tekee oman suorituksen.
- Muutamassa heittoalustassa oli katkenneet laudat vihreän maton alta, joten sai olla tarkkana ettei kaatunut tai kompastunut.

Kommentit

  1. Olen itse innostunut frisbeegolfista tänä kesänä, se on kivaa liikuntaa! Aikaisemmin inhosin koko lajia, koska en saanut koskaan kiekkoa menemään sinne minne halusin :D Nyt, kun on vähän oppinut tekniikkaa, olen ihan innostunut! Meiltä löytyy kotoa reilusti yli 100 kiekkoa, koska toinen puoliskoni on jo vuosia ollut ihan hurahtanut lajiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. että laji on vienyt sinut mennessään. Uskon, että kun tekniikkaa oppisin itse paremmin, tulisi lajiin parempi ote.

      Poista

Lähetä kommentti