Itsensä johtamisen taito - "Hyödynnä sisäistä viisautta".

Jyväskylässä pidettiin tänään 3.2.2019 klo:13- 15  Sokos Hotel Alexandrassa Itsensä johtamisen taito- valmennus ja LCF Life Coach koulutusohjelman esittely. Tapahtumaan oli ennakkoilmoittautuminen eivätkä kaikki halukkaat päässeet mukaan, tilaisuuden ollessa niin suosittu. Olin kuullut tapahtumasta ystävältäni, joka oli  huomannut sen facebook:ssa. Kouluttajana oli Valmentamon Anne Karilahti.


Mitä jäi mieleeni valmennusosioista?

- On tärkeää miettiä millainen on! Miettiä ja nimetä omia ominaisuuksiaan adjektiivein, pohtia omia arvojaan elämässä sekä miettiä aidosti millaisista asioista tykkää sekä miten yleensä toimii erilaisissa tilanteissa.

- Monesti mietimme omia epäonnistumisiamme, mutta miksi emme ajattele asioita siltä kantilta, että missä me onnistumme. Kun pystyy hahmottamaan missä asioissa aina onnistuu, on se oma menestymisen kaava. "Keskity missä onnistut ja monista sitä".

- On tärkeää pysähtyä miettimään, mikä vie energiaa omasta elämästä ja miten se vaikuttaa itseen. Yhtä tärkeää on pysähtyä miettimään, mikä inspiroi elämässä ja miten se vaikuttaa itseen.

- Unelmat ja tavoitteet -> tee tavoitteesta totta! Tavoitteen voi saavuttaa, kun pilkkoo tavoitteet pieniin osiin ja ajanjaksoihin (viikko, kuukausi, vuosi). Kun kirjoitat ja piirrät tavoitteen ja sen toteuttamissuunnitelman ja/ tai merkitset sen kalenteriin, on tavoitteesta mahdollista tehdä totta. Se ei jää vain kellumaan mieleesi vaan on konkreettisesti kirjoitettu suunnitelmineen ylös.

- Ajattele aina myönteisyyden kautta, vaikka se olisi vaikeaa.

- "Teen" - onnistun, "Yritän"- epäonnistun.

Mitä jäi mieleeni koulutuksen esittelystä?

- Koulutuksen viitekehys perustuu kognitiiviseen käyttäytymistieteeseen, positiiviseen psykologiaan ja ratkaisukeskeisyyteen.

- Koulutus kestää vuoden.

- Koulutusta voi hyödyntää omassa asiakastyössä tai esimies- tai johtamistyössä eri aloilla, voit toimia yrittäjänä tai kehittää vain itseäsi. Koulutuksen opit sopivat moneen.

- Koulutuksen esittelyssä nousi mieleeni se, että monessa täydennys- ja lisäkoulutuksessa, missä keskitytään auttamaan ihmisiä, on hyvin paljon samoja elementtejä. On paljon samaa, eri tavoin sanoitettuna. On tärkeää miettiä, mitä itse hakee koulutukselta ja mikä on oma viitekehys, mihin haluaa painottaa.

Lopuksi:

- Valmennus oli antoisa ja opin uusi asioita, mutta myös kertasin jo opittua.

- Valmennus sisälsi paljon harjoitteita, mikä avasi kokonaisuutta ja valmennustyyliä paremmin kuin pelkkä luennointi. Tästä tykkäsin erityisen paljon.

- Halukkaat saivat jättää yhteystietonsa kouluttajalle, jos olivat kiinnostuneet koulutuksesta tai vaihtoehtoisesti olivat kiinnostuneet harjoitusvalmennettavaksi pääsemisestä.


Mitä ajattelet LCF Life Coach- valmennuksesta? 
Tunnetko jonkun valmentajan tai oletko ollut itse valmennettavana?

Kommentit