Herkulliset arkipastat x 2

Tässä postauksessa jaan muutaman hyväksi havaitun pastaruoan arjen iloksi. Perheemme syö usein pastaruokia, koska ne ovat helppoja ja maukkaita. 

Norman pasta

1 munakoiso (n. 350 g)
0,6 dl oliiviöljyä ja tilkka paistamiseen
3 valkosipulin kynttä karkeasti raastettuna
0,6 dl vettä
400 g Mutti Polpaa (hieno tomaattimurska)
kourallinen tuoreita basilikan lehtiä
350 g pastaa (Torino Kaura-porkkanapasta)
Raastettua parmigiano- juustoa
Suolaa ja mustapippuria

- Leikkaa munakoiso 2 cm:n palasiksi. Kaada paistinpannulle hieman oliiviöljyä ja paista munakoiso ulkopuolelta kullanruskeaksi ja sisältä pehmeäksi (n. 4 minuuttia). Nosta palaset valumaan talouspaperin päälle.

- Lisää isoon pannuun 0,6 dl oliiviöljyä ja kuumenna matalalla lämmöllä lisäten pian joukkoon raastettu valkosipuli. Anna öljyn maustua valkosipulista kypsentämällä n. 3 minuuttia samalla sekoittaen, ettei valkosipuli pääse pahasti ruskistumaan.

- Nosta lämpöä keskilämmölle, lisää Mutti Polpa tomaattimurska ja 0,6 dl vettä. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää joukkoon munakoiso ja basilikanlehdet (säästä muutamia lehtiä koristeluun) ja pidä seos lämpimänä.

- Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan isossa kattilassa reilusti suolatussa vedessä lähes sopivan kypsäksi. Valuta pasta ja säästä osa keitinvedestä.

- Nosta kastikepannu takaisin levylle keskilämmölle ja sekoita pasta ja täysi kauhallinen keittovettä kastikkeen joukkoon. Anna kiehua vielä muutama minuutti, kunnes pasta on juuri sopivan kypsää. Jos kastike on liian paksua, voit lisätä siihen vielä tilkan keitinvettä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 

- Tarjoa ruoka välittömästi basilikanlehtien ja runsaan juustoraastekourallisen kanssa. 

Lohi-paprikapasta

300g tai enemmän kirjolohisuikaleita (maustamaton)
1 pss 200 g pikkupaprikoita/ paprikamix 
(sipulia)
tilkka oliiviöljyä paistamiseen
2,5 dl ruokakermaa tai juustokermaa (vahva suositus!)
Suolaa ja mustapippuria
300-350 g pastaa (Torino täysjyvä Cappelli)

- Leikkaa pestyt ja siemenistä peratut paprikat suikaleiksi. Kaada paistinpannulle hieman oliiviöljyä ja paista paprikoita hetki keskilämmöllä, jotta paprikat pehmenevät. Nosta paprikat pannulta lautaselle hetkeksi odottamaan.

 -Keitä pasta. 

- Paista pienessä määrässä oliiviöljyä kirjolohisuikaleet kypsiksi. Älä paista liikaa ettei lohi muutu kuivaksi. Lisää joukkoon aiemmin paistetut paprikat ja kerma. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla. 

- Lisää kastikkeen joukkoon valutettu pasta, sekoita ja anna hetki maustua. Vaihtoehtoisesti voit annostella kastikkeen lautaselle pastan päälle. 


Kommentit