PHT:n hyvinvointikurssi - päätösjakso

Nyt se sitten loppui, harmi! PHT:n 3- osainen hyvinvointikurssi on tuonut elämääni extralomailua oman hyvinvoinnin äärellä. Oma aika kotoa ja töistä pois on tehnyt hyvää. Se on saanut ajattelemaan monia omia hyvinvointiin liittyviä asioita realistisesti. Ajattelu ja asioiden jäsentely on antanut uutta informaatiota oman työuran, henkisen hyvinvoinnin, levon, liikunnan ja ravinnon suhteen. Kaikessa ajattelun taustalla on ollut keskiössä oma terveys.

Päätösjaksolla huomasin, että yksi porukastamme oli jättänyt tulematta paikalle. Hän oli jättänyt jostain syystä hyvinvointikurssin kesken. Tällä viimeisellä kerralla aisti hyvin, miten olimme tulleet porukalla jo tutuiksi. Oli mukava nähdä tuttua, rentoa ja hyvinkin erilaista porukkaa. Kaikkien puheissa huokui toisen ihmisen kunnioitus ja kannustus. 

Mitä ohjelmaa jakso sisälsi?


Päivä 1

12:00 lounas ja (majoittuminen)
13:00 omissa valinnoissa tukeminen (terveydenhoitajan luento)
15:00 kehon hallinta ja liikunta (jättipallo+ keppijumppa)
17:30 päivällinen
19:00 luontoliikunta (sauvakävely/ kävely) tai vesijumppa/ uinti

Päivä 2

aamupala
9:15 hyväksyntä ja myötätunto itse (psykologin luento harjoituksineen)
11:15 lounas
12:00 yksilökeskustelu
13:00 luontoliikunta 
15:00 aarrekartan tekeminen
17:30 päivällinen

Päivä 3

aamupala
8:00 minä tulevaisuudessa
10:00 vesiliikuntaa altaassa 
11:00 sosiaaliset pelit
12:00 lounas
 
Vapaa-ajalla kävin pelaamassa sulkapalloa kurssikaverin kanssa, treenasin kuntosalilla ja kävin kävelyllä kuntopolulla. Härmän kylpylä tarjoaa kieltämättä paljon mahdollisuuksia liikkua. On kuntopolkua, golfkenttää, liikuntahallia nyrkkeilysaleineen, kuntosalia, sisäjuoksurataa ja uintia sekä vesijumppaa. Jokaiselle löytyy kyllä jotakin. Suosittelen loma- ja kuntoilupaikkana Härmän kylpylää. Se on niin monipuolinen ja ilmapiiri paikassa on positiivinen.

Mitä sain PHT:n hyvinvointikurssilta (kolme jaksoa):

+ Ymmärrystä siihen, että mitään pikakonsteja ei ole saada itseään hoikaksi ja energiseksi.
+ Ruokavaliomuutokset vaativat aikaa ja ponnisteluja. Muutoksia kohti täytyy mennä pienin askelin. 
+ Liikuntavaihtoehtoja on monia. Aina ei tarvitse treenata salilla vaan voi käydä esim. kävelylenkillä. Monipuolinen liikunta on paras vaihtoehto. 
+ Omaa ajankäyttöä tulee tarkastella ja liikunnat tulee suunnitella niihin hetkiin, kun ne ei tunnu pakkopullalta.
+ Lepo ja uni tulisi huomioida paremmin arjessa. 
+ Oma stressiherkkyys on hyvä oppia tuntemaan.
+ Omassa elämässä tulisi ajatella omaa terveyttä eikä muiden odotuksia. Työelämä kuluttaa, kuten myös ulkonäköpaineet ja pohjattoman jaksamisen kulttuuri.
+ Itselleen tulee olla armollinen ja kuunneella omaa kehoa sekä mieltä. 

Mikä ei toiminut tai mistä en pitänyt? (kolme jaksoa):

- Kolme jaksoa oli hyvä kokonaisuus, mutta yksittäiset jaksot olivat liian lyhyitä. 3-4 yötä olisi ollut parempi, jotta asettuminen itse paikkaan, Härmän kylpylään, olisi ollut rauhallisempi. 
- Työntekijöiden ammattitaito vaihteli hurjan paljon. Myös heidän välinen kommunikointi oli puutteellista eli he eivät tienneet mitä toinen oli käynyt meidän ryhmän kanssa läpi. 

Silti suosittelen hakeutumaan PHT:n hyvinvointikursseille, koska niiden anti on hyvä. Saa aikaa itselle ja on aikaa keskittyä omaan terveyteen. 

Seuraavassa postauksssa kerron vielä viimeisen jakson yksilötapaamisesta, koska sen anti oli erillainen kuin edellisen jakson yksilötapaaminen. 

Kommentit