Ryhtiliike ruokailujen suhteen ei ole onnistunut - herkut!

Ajattelin, että talven jälkeen keväällä on helppo siirtyä syömään kevyemmin ja terveellisemmin. Se oli harhaluulo. Nyt ollaan jo kesässä ja ryhtiliike omien ruokailujen suhteen ei ole onnistunut. Olen oikea "herkkuhiiri" nykyään. Huomaan, että nykyään en edes välitä mitä syön ja milloin syön. Herkkujakin voi mennä joka päivä suusta alas. Ennen herkkujen syöminen oli suunnitellumpaa eli esim. sovimme puolisoni kanssa, että leffailtana syömme pitsat viinin kanssa ja jälkiruokana on pari riviä suklaata. Välillä innostuin jopa valmistamaan etanoita (kuvassa alla) tai teimme tapas lajitelman leffaillan ääreen.

Huomaan, että omalla kohdallani herkkujen syöminen lipsahtaa kuin on/ off- napista päälle, kun en yhtään mieti mitä suuhuni laitan. Ruokapäiväkirjan pitäminen on jäänyt viime aikoina pois ja uskon, että yksi syy runsaampaan herkutteluun on juuri se. Naurettavaa kyllä, mutta kun kirjoitan ylös tai otan valokuvan siitä mitä päivittäin syön edes parina päivänä viikossa, osaan syödä fiksummin.

Jossain vaiheessa herkkujen syömisen aika oli aina illalla, mutta nyt se on lipsunut mihin vuorokauden aikaan tahansa. Vuorotyö mahdollistaa tämän. Välillä olen koittanut valita fiksummin ja jotain terveellisempää, kun on tehnyt illalla mieli jotain makeaa (kuva yllä). 

Miksi herkkujen syöminen on lisääntynyt?

- En ole välittänyt mitä suuhuni olen laittanut. Jos herkkuja on tehnyt mieli, niitä olen syönyt.  

- Ne vaan on niin hyviä!

- Rankempi liikunta on vähentynyt ajan puutteen vuoksi ja kevyempi liikunta on korvannut sen. Jos olen treenannut kovemmin, ei ole tehnyt mieli herkkuja. 

- Tyytymättömyys työasioissa on välillä stressannut ja sitä olotilaa olen paikannut herkuilla. 

Herkut, mitä nautn:

- Punaviini

- Suklaa (Fazerin sininen tai Fazerin turkinpippurisuklaa)

- Pakastepitsat tuunattuina (esim. Tomaatti-mozzarella-pestopitsa+ ilmakuivattu kinkku)

- Salt & vinegar sipsit

- Ranch maustetut maapähkinat

- Juustot, vesikeksit, fuet- makkara + viinirypäleet

- Harvoin etanat + patonki

Mitäs nyt?

Nyt on edessä paluu ruokapäiväkirjan ääreen ja liikuntasuunitelmien päivitys kalenteriin. Katsotaan tapahtuuko mitään muutosta asiaan näillä pienillä keinoilla.


Kommentit