Bloggaajat: "luovuttaja", "turhautuja" ja "onnistuja"

Blogeja on monenlaisia, tavisten blogeista ammattilaisblogeihin. Olen aina pitänyt enemmän blogeista, jotka eivät ole ammattilaisblogeja. Pidän aitoudesta. Toki jokainen voi blogissaan huijata lukijoitaan, mutta minä uskon ihmisten rehellisyyteen ja siihen, että jos bloggaaja ylläpitää blogiaan harrastuksena tai ns. päiväkirjana, miksi siinä olisi tarve huijata. 

Olen monesti ihmetellyt blogeja, jotka keskittyvät vain esim. oman dieettiprojektin ympärille. Ne alkavat innolla ja rytinällä ja loppuvat niin, että suurin osa niistä katoaa lyhyen aikavälin jälkeen. Miksi? 

Blogit, joita olen seurannut ja niissä on käynyt juuri näin, ovat mielestäni loppuneet seuraavista syistä  (tai ainakin lukija saa sen mielikuvan):

 • Dieetti epäonnistuu, koska tavoitteet ovat liian suuret heti alkuun. Bloggaaja luovuttaa -> "Luovuttaja"
 • Dieetti on onnistunut suunnitellun määräajan ja paluu dieetiltä pois kaataa saavutetut tulokset. Bloggaaja turhautuu -> "Turhautuja".
 • Bloggaaja onnistuu hyvin tavoitteissaan ja elämä luistaa hyvin, mutta bloggaaja jättää blogin, koska tulokset ovat saavutettu ja pitäneet jo pidemmän aikaa ->"Onnistuja".
Olisin halunnut jatkaa "luovuttajan" blogin lukijana, koska:
 • Olisin ollut kiinnostunut lukemaan, kuinka hän jatkaa epäonnistumisen jälkeen ja mitä oivalluksia hän on tehnyt tavoitteiden suhteen ja dieetin suhteen. Toivoisin hänen aloittavan uudestaan erilaisin tavoittein ja kertovan havaintojaan aimemmista epäonnistumisista. Tästä voisi moni oppia, niin bloggaaja itse kuin myös lukija. 
Olisin halunnut jatkaa "turhautujan" blogin lukijana, koska:
 • Lukijana olisin kiinnostunut siitä, että miksi paluu dieetiltä ei onnistunut tai mitä haasteita se toi. Olisin ollut kiinnostunut myös siitä, että miten bloggaaja jatkaa siitä eteenpäin. Tästä voisi oppia moni, mitä tulee ottaa huomioon, kun palaa dieetiltä pois ja koittaa jatkaa arjessa ilman dieettiä.
Olisin halunnut jatkaa "onnistujan" blogin lukijana, koska:
 • Erityisesti olisin halunnut lukea hänen blogistaan, miten muutokset ovat vaikuttaneet elämään ja mitä uutta muutokset ovat tuoneet mm. arkeen, harratuksiin ja ihmissuhteisiin. Olisin ollut kiinnostunut hänen oivalluksensa, mikä toimi muutoksessa ja mikä ei. Mitä nyt? Löytyikö uusia harrastuksia? Tätä "onnistujan" jatkumoa olisi ollut kiva seurata lukijana. Tästä olisi varmasti oppinut jokainen jotain. 

Moni hyvä bloggaaja on lopettanut. Ymmärrän, että blogin kirjoittaminen on monelle hetkittäistä, määräaikaista ja johonkin elämäntilanteeseen liittyvää. Silti olen jäänyt monesti kaipaamaan jatkumoa eli mitä bloggaajille kuuluu. Moni bloggaaja on tehnyt suuria muutoksia elämässään tai on ollut bloggaajia joiden elämässä ei ole kaikki menneet niin hyvin. 

Miten sinä suhtaudut bloggaamiseen bloggaaja? TAI Mitä asioita blogien lukijana pidät tärkeänä?

Kommentit

 1. Täysin samaa mieltä! Minustakin on mukavaa lukea blogeista kirjoittajan elämästä laajemminkin, onnistumisine ja epäonnistumisineen. Harvemmin elämä menee juuri niin kuin on suunnitellut ja aidosta tekstistä saa vertaistukea! :) Olen itse monta kertaa harkinnut blogin lopettamista, mutta aina päätynyt jatkamaan. Aihepiiri on muuttunut matkan varrella monta kertaa, mutta ne lukevat, joita aiheet kiinnostavat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja mielipiteestäsi aiheeseen. Monella pidempään jatkaneella bloggaajalla on blogi muokkautunut ajan kanssa ja se on luonnollista jatkumoa. On myös bloggaajia, jotka ovat hylänneet vanhan blogin ja aloittaneet uuden (niin kuin minä). Vaikka elämä on jatkumoa, on siinä erilaisia syklejä ja aikakausia.

   Poista

Lähetä kommentti