Muutoksia loppuvuoden liikuntasuunnitelmiin

Kirjoitin viime postauksen treeni- ja liikuntasuunnitelmista, johon oli kerännyt ohjeistuksia ja vinkkejä lukemistani artikkeleista ja osa oli omia ajatuksiani sekä käytännössä itse hyväksi havaittuja keinoja. Omat liikuntasuunnitelmat ovat olleet kalenteroituna jo pitkään, ei aina kuitenkaan niin suunnitelmallisesti kuin olin alunperin ajatellut. Elämässä ja arjessa yleensäkin on aina muutoksia, joten "lukujärjestyselämää" ei käytännössä voi elää ja jos ajatellaan asiaa tarkemmin, kuka haluaisi elää elämäänsä suorittaen. 


Liikuntasuunnitelmat vko 43-44 

Yllä kuvattujen viikkojen jälkeen liikuntasuunnitelmiin tulee muutoksia tälle vuodelle, koska:
  • CrossFit Easy- kurssi loppuu lokakuun loppuun. 
  • Marraskuun eka viikon olen Kainuussa työharjoittelussa ja siellä vieraalla maaperällä keskityn vain työharjoitteluun. Ulkoilu ja uinti silloin mahdollisia liikuntalajeja jaksamisen mukaan.
  • Marraskuun toisen viikon olen Kuopion seudulla kuntoutuksessa ja siellä liikuntamahdollisuuksia on varmasti tarjolla. Sen näkee sitten mihin aikaa jää ja mitä jaksaa.
  • Marraskuun kolmannen viikon olen lomalla pohjoisessa. Liikuntasuunnitelmia sinne asti en ole vielä tehnyt. Mahdollisuuksia varmasti on. 
  • Marraskuun neljännellä viikolla aloitan kulkemaan Jyväskylän seudulta seuraavat 4 viikkoa naapurikuntaan työharjoitteluun. Matkaa päivässä tulee yhteensä 140 km. Uskon, että kulkeminen ja uuden oppiminen, uudessa työympäristössä tulee olemaan raskasta ja vie voimia muusta arjesta. Liikuntasuunnitelmia en osaa edes ajatella tälle kaudelle. 
Eli loppuvuoden liikuntasuunnitelmani elävät hyvin paljon tilanteen mukaan. En uskalla sitoutua oikein mihinkään. Tilanne on hankala, mutta on elettävä loppuvuosi omaa jaksamista huomioiden. Tavoitteena on kuitenkin saattaa opinnot loppuun tämän vuoden puolella. 

Olen joutunut luopumaan:
  • Hyvästä mahdollisuudesta jatkaa CrossFit Jyväskylän asiakkaana tänä vuonna. Olisin niin halunnut jatkaa.
  • Irtisanoin Klub1 kuntokeskuksen jäsenyyden ja se päättyy marraskuun lopussa. Joudun luopumaan mieleisistä ryhmäliikuntatunneista. 
  • Mahdollisuudesta suunnitella mitään!
Loppuvuoden liikuntasuunnitelmani ovat: 
  • Liikun jaksamiseni ja mahdollisuuksieni mukaan. 
  • En keskity mihinkään tiettyyn liikuntalajiin tai luo liikuntaa liittyviä tavoitteita.
  • Suunnitella järjellä, että missä ja miten aion liikkua 1.1.2021 alkaen. Ensi vuoden alusta alkaa uudet suunnitelmat, paluu työelään koittaa ja arki normalisoituu. 

Kommentit

  1. Jospa otettais loppuvuoden tavoitteeksi peruskunto treenejä jaksamisen mukaan. Eli esim kävelyä pk-sykkeellä, uintia, vesijuoksua jne.. Itsellä toki se km jäsenyys voimassa, enkä meinaa sitä irtisanoa, mutta nyt mun on ehkä mentävä se kivuttomuus edellä. Tuntuu vaan et se ei oo kivaa 😃
    -sanna-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävely ja uinti ei vaadi niin paljon aikataulutusta ja onnistuu monessa eri paikassa. Kävelylle kaverin saaminen lisäisi motivaatiota kuntoilla sillä keinoin. Kävely, kun ei ole suosikkijuttujani.

      Poista

Lähetä kommentti