Kuulumisia liikunnan ääreltä

Liikkumiseni ja kuntoiluni ovat keskittyneet ulos: pyöräilyyn, kävelyyn ja ulkotreenaamiseen. Nyt pyöräilykilometrejä on kertynyt tämän kevään osalta jo 298 km. Uskon, että saavutan tänä vuonna, tällä kaudella, 800 km:n tavoitteeni. Ryhmäliikuntatunneilla en ole käynyt koronan vallattua maailmaa, vaikka käymässäni kuntokeskuksessani on ollut tarjolla alle 10 hengen ryhmäliikuntatunteja. Tunteja on voinut seurata myös kotoa käsin videoiden kautta, mutta sitä kautta ei ole tullut treenattua. Monet muut tahot ovat myös tarjonneet treenaamista kotiin videoiden kautta, ilmaisina ja maksullisina. Alla muutaman päivän ulkoliikuntamuistoja:


* Tämä pyöräilylenkki sisälsi myös Jyväskylässä Palokan urheilukentän vieressä kuntoilua ulkokuntosalilla. Tällä ulkokuntosalilla ei ollut tullut aiemmmin käytyäkään. Kuntoilupisteitä oli yhteensä 9, joten se mahdollisti hyvän treenin. Koska kuntoilupistietä oli 9, teimme liikkeen 10  askelkyykyn paikoillaan. Paikka oli hyvin ylläpidetty ja laitteet monipuolisia. Treenasimme ystävän kanssa yhdessä vuorotellen liikkeitä. Tuntui aivan salitreeniltä. 
- Pyöräilyä yhteensä 30,4 km 
- Ulkokuntosalitreeni 3 kierrosta 1 min per laite siirtymisineen, yht. 38 min.


* Kangaslammen toimintapuistossa Jyväskylässä emme treenanneet ulkokuntosalin puolella vaan teimme treenin oman kehon painolla Parkour- puiston alueella. Tehokasta ja uuvuttavaa. Alue oli siisti ja treeni siellä onnistui hyvin. Ystävän kanssa treenaminen antaa aina lisäboostia varsinkin, kun treeni tuntuu rankalta. 
- Pyöräilyä yhteensä 20,9 km
- Kehonpainotreeni kierroksia 3 per liikeparia kohden yht. 27 min


* Lähdin jopa toistamiseen luontoretkeilemään metsään ystäväni kanssa. Ensimmäisestä luontpretkestäni löytyy postaus tästä, jos haluat lukea. Retken tarkoituksena ei ollut kilometrien keräily tai hikoilu vaan luonnossa tutkiskelu ja yhteinen ajanvietto. Kohteena oli Laukaassa Savion alueella sijaitseva luontokohde. Ilma oli tuulinen, mutta osittain aurinkoinen. Retken lopuksi nautimme ulkolounaan luonnon helmassa.
- Kävelyä 2,5 km luontopolulla. 


* Tämän kuvakollaasin lisäsin myös tähän liikuntakuulumisiin, vaikka tämä ei varsinaisesti aiheeseen kuulukaan. Kuitenkin luontoretekellä Laukaan Saviolla, kävimme samalla myös fiilistelemässä  lapsuusmuistojani Mattilan kesäsiirtolan pihapiirissä. Olin sinne ajatellut joskus meneväni katsomaan, onko paikka vielä olemassa ja miltä se näyttää. Nyt ystäväni yllätti minut ja vei sinne minut muistelemaan lapsuutta. Paikka oli edelleenkin kaunis, mutta päässyt ikävä kyllä jonkin verran rapistumaan. Tuntui kuin paikka olisi unohdettu kokonaan. Täällä vietin muutamana vuonna, alakouluiässä, kesälomia. Lasten leirit kestivät muistaakseni viikon kerran kerrallaan. Siitä on aikaa. Joskus on kiva ja hyvä palata lapsuusmuistoihin! 

Kommentit

 1. Vau mitä kuvia! Ja kyllä olet tehnyt rankkoja treenejä :) Myös pyöräily kilomertrejä on kertynyt jo todella hyvin, uskon että pääset tavoitteeseesi!
  -Laura-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pyöräily on mun ykkösjuttu tällä kaudella. Tuntuu ettei 800 km:n tavoitteeseen ole mahdoton matka enää. Tämä kevät on mahdollistanut pyöräilyn aloittamisen aikaisin.

   Poista

Lähetä kommentti