Hyvinvointiyhteisön jäsenenä 20.5.- 26.5.2020

Sain osallistua Hyvinvointiyhteisöön verkossa yhtenä valituista. Jäseneksi Hyvinvointiyhteisöön otettiin 20 henkilöä hakijoista. Jäseneksi pääsi hakemaan verkossa täyttämällä lomakkeen. En tiedä valittiinko hakijat ilmoittautumisjärjestyksessä vai jotenkin muuten. Olin tyytyväinen pääsystäni yhteisöön mukaan. Olen aina innokas osallistumaan eri "juttuihin". 

"Hyvinvointiyhteisö on osa kansainvälistä terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää tutkimuskokonaisuutta, jossa selvitetään terveyteen, hyvinvointiin ja liikkumiseen liittyviä tottumuksia ja asenteita eri maissa. Suomessa tutkimus toteutetaan yhteisöllisellä tutkimusalustalla ja siihen on kutsuttu noin 20 osallistujaa. "


Hyvinvointiyhteisön tehtävät:
1) Keskustelupalsta hyvinvoinnin osa-alueista sisältäen osa-alueet: fyysinen terveys ja hyvä kunto, henkinen terveys, hyvinvointi ja tasapaino, uni ja nukkuminen sekä ravinto.
2) Keskustelupalsta hyvinvointivinkeistä ja hyvinvoinnin edistämisestä.
3) Keskustelupalsta koronasovelluksesta. 
4) Oma kuvagalleria, johon kuvia mm. omasta jääkaapista, ruokaostoksista, aterioista, omasta kuntoilusta, sovelluksista. 
5) Henkilökohtainen chat-haastattelu
6) Kysymys+ äänestys. 

Mitä opin yhteisöstä?
- Vertaiskeskusteluja eri aiheista (mm. hyvä kunto, ravinto, nukkuminen)
- Hyvinvointivinkkejä mm. sovelluksista, liikunnasta ja henkisestä hyvinvoinnista.
- Henkilökohtainen chat- haastattelu oli hyvä. Se kesti tunnin. Haastattelussa minulle esitettiin kysymyksiä mm. viitaten kirjoituksiini keskustelupalstoilla. Vastaaminen haastattelukysymyksiin antoi uutta oppia itsestä eli siitä mitä oli kirjoittanut keskustelupalstalle ja miksi. Kun omia kommenttejaan perusteli, se avasi uutta näkemystä asioihin. 
- Kuvagalleria oli hyvä asia. Ensin ajattelin etten kehtaa laittaa kuvaa jääkaapistani, koska sen sisältö oli mitä oli. Laitoin kuitenkin, koska niin vaadittiin. Kun kuvaa katseli myöhemmin itse uudelleen, huomasin että se sisäksi hyvin paljon "turhaa" eli purkkeja ja tuubeja eri "tökottejä" (tahnoja, kastikkeita ym.) mitä käyttää vain kerran tai harvoin. 

Kokemus:
Hyvinvointiyhteisön jäsenenä oli hauska olla ja osallistua tehtäviin. Se ei vaatinut liikaa aikaa eikä vaivaa. Se sai ajattelemaan omia mielipiteitä ja valintoja terveystekojen suhteen. Aiheena myös stressi nostettiin esille yhteisössä. En muistanut enää mitä se on :) Olen ollut jo pitkään henkisesti voimaantunut ja stressitön. 

Oletko kuullut Hyvinvointiyhteisöstä tai haitko Hyvinvointiyhteisön jäseneksi?

Kommentit

  1. En ollut kuullut Hyvinvointiyhteisöstä, mutta kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta ja hienoa, että pääsit mukaan! Koetko, että tämä aikaväli jonka olit mukana oli riittävän pitkä, vai jäikö olo että olisit halunnut olla pidempään osana yhteisöä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika oli liian lyhyt. Olisi voinut olla pidempi jakso ja enemmän tehtäviä. Kokemuksena kiva.

      Poista

Lähetä kommentti