Mitä kuuluu terveydenhoitajan opintoihini

Opinnot ovat edenneet suunnitellusti koululla lähipäivissä käyden ja etänä asioita pakertaen. Kursseja on menossa samaan aikaan 8 eri kurssia sekä oma ammatillisen kasvun verkko-osio. Osa kursseista on pakollisia liittyen terveydenhoitajan opintoihin ja osa omia valinnaisia opintoja.

Opintojeni aloituksesta voit lukea tästä  Aikuisena opiskelemassa terveydenhoitajaksi -miksi?

Pakollisia kursseja on mm.

  • Ympäristöterveydenhuolto ja rokotusten syventäminen 5 op
  • Kouluikäisen ja nuoren terveydenhoitajatyö 5 op
  • Työterveyshuolto ja ikääntyneen terveydenhoitajatyö 5 op
Valinnaisia kursseja on mm.

  • Raskausdiabetes 3 op
  • Nuorten psykiatrinen hoitotyö ja toiminnalliset menetelmät 5 op
  • Lääkelaskentaa kertaamassa 5 opTässä vaiheessa opinnnoissa takkuilen lääkelaskujen kertailun vuoksi. Lääkehoidon lupani vanhenevat vuoden vaihteen aikoihin ja nyt on hyvä aika kertailla asioita, jotta lääkehoidon lupien uusiminen onnistuu ongelmitta. Vaikeaa on ollut laskujen laskeminen tietyiltä osin. 

"Akuuttia sydämen vajaatoimintaa sairastava potilas on tehohoidossa. Verenpaineen kohottamiseksi aloitetaan noradrenaliini –infuusio, jossa 4 ml infuusiokonsentraattia pitoisuudeltaan 1 mg/ml laimennetaan 96 ml:lla NaCl 0,9%. Mikä on laimennetuninfuusioliuoksen pitoisuus µg/ml?"      

Mielekkäin ja luontevin, omin,  kurssi itselleni on ollut nuorten psykiatrinen hoitotyö menetelmineen. Se on vienyt mukanaan positiivisessa mielessä, vaikkakin on työllistänyt aika paljon. Ryhmä- ja yksilötöitä kurssi sisältää sekä lopuksi tentin. 

Kurssit ovat työllistäneet aika paljon kokonaisuudessaan, mutta sitähän opiskelu on. Uuden oppiminen vie aina aikaa, kuten myös kirjallisten tuotosten laatiminen. Onneksi kursseihin on sisältynyt jonkin verran asiakastapaamisia ja käytännön asioiden harjoittelua asiakkaiden parissa. 

Nyt odotan jo kevättä 2020 ja työharjoittelujaksoja koulu- ja/tai opiskelijaterveydenhuoltoon sekä työterveyshuoltoon. Opiskelu on mielekästä! Ja varsinkin nyt, kun on aikaa, koska jäin töistä opintovapaalle.
Kommentit

Lähetä kommentti