Tauko välimeren ruokavaliosta ei ole tehnyt hyvää

Aloin suunnata ruokavaliotani kohti välimeren ruokavaliota syyskuussa 2019. En tähdännyt täydelliseen ruokavaliomuutokseen, mutta pääpiirteittäin kylläkin. Alku oli haastavaa, välillä sujui hyvin eli 75% ja nyt ruokavalio on lipsunut entiseen. Pettymys on ollut suuri, kun olen huomannut palaavani niin helposti vanhoihin tapoihin. Takaisin on palattava välimeren ruokavaliota kohti, koska se teki minulle hyvää. Sitä kohti taas mennään ja opetellaan syömään taas oikein!


Koetut hyödyt välimeren ruokavaliossa:
  • Vatsan turvotus katosi.
  • Raskas olo kehossa katosi, olo keveni.
  • Suoliston toiminta tasapainottui.
  • Paino tippui - 2kg.
  • Kasvisten ja hedelmien syönti oli päivittäistä. 
  • Ruoan tekeminen oli kivaa, kun sai kehitellä uusia ruokaohjeita. 
  • Ruokavalio monipuolistui.
Suosikkiruoka-aineeni välimeren ruokavaliossa olivat: 
  • Paprika eri muodoissaan, kypennettynä ja kypsentemättömänä.
  • Kesäkurpitsa, koska sitä voi laittaa melkein mihin vain ja sen maku on mieto.
  • Kananmunat, keitettyinä ja paistettuina, munakkaana
  • Punasipuli kypsennettynä
  • Tomaatti eri muodoissaan
  • Valkosipuli 
  • Hummus
  • Sitruuna- oliiviöljy
  • Appelsiini, banaani, viinirypäleet, aprikoosi
  • Erilaiset säilykepavut
  • Punaviini sallituissa rajoissa

Kommentit