Himmaanmäen näkötorni Keuruulla - kokemisen arvoinen paikka

Keuruu on kaunis kesäkaupunki. Olen asunut nuorena Keuruulla hetken aikaa ja välillä käyn tapaamassa yhä tuttuja siellä. En tiedä millaista siellä olisi asua nykyään, onhan kaupunki aika pieni. Mökkikuntana Keuruu olisi varmasti hyvä vaihtoehto, koska siellä on kaikki tarvittavat palvelut ja kaupunki on lähes vesien ympäröimä.

Kävimme ystäväni kanssa tutustumassa nähtävyyteen, Himmaanmäen näköalatorniin, Riihon kylällä. Vinkin paikasta sain yhdeltä ystävältäni, joka oli käynyt siellä ohikulkumatkalla puolisonsa kanssa.
Infoa! Näkötorni on valmistunut vuonna 2014. Rakennushankkeesta vastasi Riihon kyläyhdistys. Korkeutta tornilla on 22 metriä ja korkeus merenpinnasta on 180 metriä eli huippu kohoaa n. 202 metriin.
 Vaikka metrimääräisesti korkeus ei tunnu päätä huimaavalta, oli se sitä kuitenkin minulle, koska omaan korkeanpaikankammon. Matkaa Keuruun keskustasta paikalle on n. 25 km. Paikalle löytää hyvin navigaattorilla. Osoite on Matkalantie 159, Keuruu. Jos Keuruun ohi ajelet Virroille päin, pysähdy tänne. Paikan päällä on myös kahvila, joka kyllä on rajatusti auki.

Näkötornin vierestä lähti lyhyt, hyvin huollettu luontolku, joka oli pituudeltaan 700 m. Luontopolun varrelle on tehty erilaisia tehtävätauluja. Koska ilma tänään oli +30c oli virkistävää piipahtaa luonnon äärellä, metsässä kävelyllä. Muurahaisia oli paljon!

Kommentit