Sulkapalloa peruskunnon ylläpitoon - pitkästä aikaa

Sulkapallon pelaaminen on hyvää liikuntaa peruskunnon ylläpitoon ja kehittämiseen. Se on myös hauskaa. Vuosia aiemmin kävin pelaamassa ko. lajia useasti, jopa säännöllisesti viikoittain. Nyt sulkapallon pelaamisen ääreen on ollut mukava palata ja olen käynytkin viime aikoina muutaman kerran lajia harrastamassa. Näin koronan aikaan olen uskaltaunut iltamyöhään pelaamaan mennä. Koen, että turvavälit käymässäni liikuntakeskuksessa toteutuu hyvin, kuten myös pelatessa ko. lajia. Työntekijät liikuntakeskuksessa käyttävät myös maskeja. 


Sulkapallon pelaamisen ilo tulee siitä, että on hauska koittaa saada osumaa mailalla sulkaan "huonolla näöllä" ja on aina yllätys minne päin saa singahtaa itse sulkaa saalistamaan. Pelatessa tulee hyvin hyödynnettyä räjähtävää voimaa mailalla lyödessä sekä sulkia nostaessa tulee luonnollisesti tehetyä paljon kyykkyjä, josta alakroppa pitää. 


"Sulkapallo sopii kaikille. Se on liikuntalajina monipuolinen ja vauhdikas sekä tarjoaa erinomaista kunto- ja terveysliikuntaa. Lajia voi harrastaa jokainen oman kunnon mukaan". (Suomen Sulkapalloliitto 2021)

"Sulkapallopeliin kuuluvat nopeat suunnan vaihdokset, mahdolliset hypyt ja monipuolinen liikkuminen palloa tavoiteltaessa, jolloin luustoon kohdistuu iskuja monesta eri suunnasta. Pelaajan koordinaatio, tasapaino ja notkeus kehittyvät. Näillä tekijöillä on suuri merkitys osteoporoosin ennalta ehkäisynä. Perinteisten kansatautien ennalta ehkäisyyn sulkapallo on myös erinomainen liikuntamuoto." (Suomen Sulkapalloliitto 2021)

Liikuntakeskus Hutungissa on hyvät puitteet lajia harrastaa. Hutunki sijaistee Jyväskylässä Vaajakoskella. Pihassa on maksuttomat parkkipaikat. 

Lähde: Suomen Sulkapalloliitto. 2021. 

Kommentit

  1. Sulkapallo on kyllä niin kivaa, tykkään kovasti höntsäillen sitä pelailla :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti