Kirjasuositus: Olis niin kiva ja muita kirjoituksia

Anna-Leena Härkösestä pidän erittäin paljon näyttelijänä, mutta kirjailijana en ole juurikaan koskaan pitänyt. Näin sosiaalisessa mediassa suosituksen ja otteita hänen teoksestaan "Olis niin kiva ja muita kirjoituksia", mikä herätti mielenkiintoni tätä teosta kohtaan. Päätin antaa Anna-Lenna Härköselle mahdollisuuden yrittää hurmata minut kirjailijana vielä kerran. 

Kirja

Anna- Leena Härkönen "Olis niin kiva ja muita kirjoituksia"
Julkaistu 2021
Sivumäärä 141

"Päätin, että teen vain kaikkein välttämättömimmän. Jos ajatus siivoamisesta uuvuttaa, ratkaisu on tämä: ei siivoa". (Härkönen 2021, 73)

"Jos et löydä mielenrauhaa metsästä, vika on metsässä, ei sinussa". (Härkönen 2021, 108)

Sivumäärältään kirja on nopea lukea, koska kirjassa on vain 141 sivua. Kirjaa on näppärä lukea osissa, koska se sisältää eri aiheisia tekstejä ja sen lukemista on helppo palastella. Lueskelin kirjaa yövuoroissa, hetkinä milloin oli hiljaista ja oli pysyttävä virkeänä. 

"Miksi rauhallisia ihmisiä arvostetaan enemmän kuin rauhattomia? He ovat varmasti läsnä hetkessä, mutta entä ne hetket, jotka he menettävät kun eivät kiirehdi ja ota kaikkea irti?" (Härkönen 2021, 134)

Parasta kirjassa oli se, että kirjailija ei kirjoitellut "liiba laaba- juttuja" vaan aitoja oivalluksia elämästään. Moni oivallus ja toteamus arjen tilanteista osui hyvin yksiin oman ajatusmaailmani kanssa. Se myös, että kirja oli helppolukuista sisällöltään eikä sen äärellä tarvinnut pohtia mitään, teki siitä rennon lukunautinnon. 

Kiitos Anna-Leena Härkönen! Aloin pitämään sinusta kirjailijana. 

Kommentit