Ensipuraisu Repoveden kansallispuistoon

"Vaihtelevien ja jylhien maisemien ansiosta Repoveden kansallispuisto on yksi maan suosituimmista vaelluskohteista. Retkeilyreitit risteilevät korkeiden kallioiden, vesistöjen sekä korpi- ja rämesoiden pirstomassa luonnossa, josta osa on säilynyt koskemattomana." (VisitKouvola.)


Repoveden kansallispuisto sijaitsee Valtatie 15 länsipuolella, Kouvola- Mikkelitien varressa. Repovedelle on matkaa mm.  Helsingistä 175 km, Kouvolasta Valkealan kautta 50 km, Mikkelistä Mäntyharjun kautta 75 km ja Jyväskylästä Joutsan kautta 159 km. Parkkipaikka, minne kannattaa suunnata, on osoitteessa Riippusillantie 55, Kouvola. Tältä parkkipaikalta pääset suuntaamaan retkille mm. Ketunlenkki- reitille (3,5 km) ja Määkijän reitille (1,7 km) sekä Kaakkurinkierros (26 km). Muitakin parkkipaikkoja on, joten tutustu ennakkoon, minne kannattaa ajaa. 


Olin ystäväni kanssa reissunpäällä Kouvolan lähiseuduilla ja olimme ennen reissuun lähtemistä jo  suunnitelleet, että käymme paluumatkalla Keski- Suomeen Repoveden kansallispuistossa, Ketunlenkillä. Tätä reittiä oli meille suositeltu, koska se on helppo ottaa haltuun eikä se vie kohtuuttomasti aikaa. Reitillä on myös paljon nähtävää ja tekemistä, kuten riippusilta ja käsin vedettävä lossi. Koukkasimme Ketunlenkiltä Katajavuorelle, jolloin saimme kokea upeaita maisemia ja matkaa tuli reittiimme hiukan lisää. Kuvassa (yllä) riippusilta reitin alkupäästä. 


Portaita oli mitä nousta. Se ei kuitenkaan ollut liian raskas nousu. Jonkun lukemani lähteen mukaan portaita tässä nousussa oli 224. Itse en jaksanut portaita laskea vaan keskityin portaiden tallaamiseen. Portaat johtivat Katajavuorelle.


Näkymät Katajavuorelta olivat hulppeat. Korkeanpaikankammoista tämä näkymä huimasi (kuvat yllä ja alla). 

En ole koskaan ollut mikään retkeilijä, mutta viime vuosina ovat lyhyet reitit lumikengillä kiinnostaneet ja tulleet tutuiksi. Nyt pikku hiljaa ovat myös lyhyet kävelyreitit luonnossa herättäneet kiinnostukseni. En näe itseäni kuitenkaan luonnonhelmassa yöpymässä. Siihen on vielä matkaa.

Evästauko pidettiin Määkijän avoimella tulentekopaikalla. Palveluita tällä paikalla oli mm. kuivakäymälä, puuvaja ja pöytäryhmä. Määkijän tulentekopaikka oli reittimme loppupuolella. Saimme olla aivan keskenämme tällä tulentekopaikalla. Ruuhkaa ei ollut. Ruuhkaisin taukopaikka matkalla oli Lapinsalmen taukopaikka.


Kuvassa (yllä ja alla) Ketunlossi. Se vasta veikea kokemus olikin. Lossia vedettiin käsin. Matka ei ollut pitkä, mutta kyllä mielellään jakoi kaverin kanssa vetovuoron ettei tarvinnut yksin rehkiä. Tässä sai taantua lapsen tasolle ja kuvitella olevansa "seikkailupuistossa". Kiva extra reitillä. 


Kuvassa (alla) reittikartasto alueelta, missä kulkee mm. Ketunlenkki. Uskon, että palaan joskus uudestaan Repoveden kansallispuistoon. Ehkäpä ensi vuonna. Seuraava reitti Repovedellä voisi olla Korpinkierros (4,3 km) tai Koppelonkierros (8,3 km). Ken tietää 😊.


Polar Grit X urheilukellon mukaan meidän retki oli seuraavanlainen: 

Kesto: 2 h 37 min
Matka: 6,1 km
Keskisyke: 102/ max: 130
Nousu: 185 m/ lasku: 195 m
Korkeus: 119 m
Kalorit: 752 kcal (hh 30%, prot. 1%, rasva 69%)

Lähteet:

Kommentit