Testissä: Ilmajooga - laji yllätti!

Ilmajooga on laji, jolle en ole aiemmin antanut mahdollisuutta. Olen jopa naureskellut, kun kaverini on yrittänyt minua sitä houkutella kokeilemaan. Oma asenteeni lajia kohtaan on ollut "ei ikinä" ja "en edes kokeile". Oma ajatus on ollut, että minä en kroppani kanssa sovi kyseisen lajin pariin, koska:
 • en ole notkea
 • en ole hoikka enkä kevyt- tai normaalipainoinen
 • tiputan koko joogaliinahöskän katosta koukkuineen päivineen
 • omat käsivoimat ei kuitenkaan riitä
Mutta eihän se todellisuus sellainen ollutkaan ja pelot olivat turhia. Yllätyin itsekin ja voitin kaverini houkuttelun ansiosta pelkoni ja luuloni tätä lajia kohtaan. 

"UnnataTM Aerial Yoga eli Ilmajooga yhdistää joogaharjoittelua ja ilma-akrobatiaa vertikaalikankaalla. Kankaan avulla voidaan tukea kehoa ja tehdä useita erilaisia liikkeitä turvallisesti ja rauhallisesti." (Kuntomaailma)


"Ilmajooga-tunnilla edetään rauhallisesti kankaan tukemana, jolloin tunti soveltuu myös aloittelijoille."(Kuntomaailma)

Jyväskylässä ilmajoogaa tarjoaa tietojeni mukaan kaksi eri paikkaa. Minä kävin ilmajoogaa testaamassa Jyväskylän Seppälän Kuntomaailmassa, jonne olin joskus aiemmin hankkinut 10- kerran kortin. Kuntomaailman sivuston mukaan heidän tarjoamat ilmajoogat ovat:
 • Fyysiseltä tasoltaan kevyitä ja
 • Tekniseltä haastavuudeltaan helppoja
"...harjoite vapauttaa jännitystiloja, kehittää voimaa ja parantaa ryhtiä. Asentovirheet korjaantuvat, energisyys, keskittymiskyky ja hyvänolon tunne lisääntyvät. Erityisesti ylösalaisin tehtävät asennot vapauttavat tehokkaasti selän ja lonkkien kireyksiä. Tulet tietoisemmaksi kehosta ja hengityksestä."
(Kuntomaailma)

Oma kokemus lajista:
+ Lajin pariin oli helppo tutustua selkeän ohjauksen turvin. Aloittelijaa neuvottiin hyvin ja vaihtoehtoliikkeitä tarjottiin vaikeampien liikkeiden tilalle. Uskalsin kokeilla jopa jotain liikettä, missä oltiin pää alaspäin ja roikuttiin liinojen varassa. 
+ Tunti alkoi kevyellä rentoutuksella liinan sisällä maaten ja loppui samalla tavalla. En koe rentoutuvani helposti, mutta tämän liinan sisällä maaten "pussukassa" mieli ja keho rentoutui täysin.
+ Sain kuulla, että liinan ja koukun paino kannattelee 170 kg, joten pelko hälveni niiden tippumisesta katosta. 
+ Ilmajooga oli yllättävän rankkaa käsille hetkittäin, mutta koin sen positiivisena kokemuksena ja ajattelin sen lähinnä käsitreeniksi. 
+ Lajin monipuolisuus yllätti. Aloittelijana tein vain helppoja liikkeitä, mutta kun vierestä seurasin joidenkin kokeneempien liikesarjoja, yllätyin siitä miten monitasoinen laji on. 
+ Sopii kaiken kuntoisille ja painoisille, notkeille ja jäykille, miehille ja naisille. 

- Tuntitarjontaa on aika vähän. Kuntomaailmassa 2 x vko. 
- Lajin harrastaminen vaatii jäsenyyden kuntokeskukseen tai esim. 10- kortin. 

Oletko kokeillut ilmajoogaa ja mitä mieltä sinä olit lajista?

Kommentit

 1. Olen itsekin miettinyt lajin kokeilemista, se kovasti kiinnostaa. Kiva lukea kokemuksiasi ja tämän perusteella voisin itsekin uskaltautua testaamaan lajia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testasin lajia kaksi kertaa ja tykästyin. Nyt mietinnässä 10- kerran kortin osto ko. lajin pariin. Se yllätti itseään näin jälkeen päin ajatellen, että miten suuret ennakkoluulot itselläni oli tätä lajia kohtaan. Aivan turhaan! Kokeile ihmeessä.

   Poista

Lähetä kommentti