Talvilajit taka-alalle - pyöräilykausi avattu

Keski-Suomessa lunta vielä näyttäytyy paikkapaikoin, mutta kevät on lähtenyt hyvin käyntiin ja sen näkee luonnon vihreydestä ja sulista teistä. Nyt on todellakin saanut laittaa talvilajit taka-alalle eli lumikengät narikkaan. Tänä talvena ostin omat lumikengät ja niillä samoamista lumisissa maastoissa kertyi kilometrejä ajatellen yhteensä 63 km. Lumikenkäilyä harrastin talven aikana seuraavissa paikoissa: Laukaa, Muurame, Tahko, Kuusamo ja Salla. Tähän blogiin olen kertonut muutamasta lumikenkäretkestä. Suosikkikohteiksi lumikenkäilykokemusteni mukaan voin todeta, että ne ovat Sallan monipuoliset alueet ja Laukaan Hietasyrjänkangas. 

Moni on varmasti jo tänä keväänä pyöräillyt. Oman pyöräilyn aloitin viime viikolla ja kävin kaksi kertaa polkasemassa rauhalliset lenkit puolisoni kanssa. Hän ei pidä pyöräilystä, jos kokee matkan liian pitkäksi tai reitillä on paljon mäkiä. Pyörätiet Jyväskylän seudulla olivat sulat ja kuivat, mutta pienet tiet eivät. Erehdyimme luulemaan, että eräs lammenympärysreitti voisi olla sula, muttaa toisin saimme todeta. Alkuosa lammenympärysreittiä oli ihan sulaa, mutta yks kaks tie muuttui täydellisen lumiseksi. En ole koskaan aiemmin ajanut talvella pyörällä, joten kokemus lumessa ajamisesta oli pelottavaa. Välillä pystyi ajamaan, mutta välillä oli pakko taluttaa, kun tasapaino petti pehmeän lumen vuoksi. Kokemus tämäkin!


perjantaina 16.4. 16 km (tarkka 15,59 km)
lauantaina 17.4. 19 km (tarkka 19,03 km)

Pyöräilyn suhteen tein tälle kaudelle eli 1.4.- 30.9.2021 itselleni kilometritavoitteen, joka on 1200 km pyöräilyä. Viime vuonna (vuosi 2020) kilometritavoitteeni oli 800 km ja se ylittyi reilusti, kun sain kasaan 1267 km. Edellisenä vuonna (vuosi 2019) tavoitteeni oli 600 km ja silloin sain kilometrejä kasaan 632,5 km. 

Loin sosiaaliseen mediaan suljetun pienen piirin ryhmän pyöräilystä pitäville tuttavilleni, jossa jokainen määrittelee oman kilometritavoitteensa pyöräilyn suhteen kaudelle 1.4.- 30.9.2021. Ryhmässä voidaan jakaa ajatuksia ja kokemuksia pyöräilystä sekä tsempata toisiamme tavoitetta kohti. Tämä jos mikä tsemppaa pyöräilemään, jopa yksin, jos ei pyöräilykaveria ole. Kerron sitten syksymmällä, miten ryhmäläistemme kävi. 

Kommentit