Koskenlaskussa Äänekosken Kapeenkoskella

Tämäkin päivä tuli nähtyä, että pääsin kokeilemaan koskenlaskua, turvallisesti, helpohkossa koskessa. Äänekosken Kapeenkoski sijaitsee reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä, joten sinne oli helppo matkata Jyväskylästä. 

"Kapeenniemi on Äänekosken kaupungin omistama virkistys-, koskikalastus-, luonnon- ja maisemansuojelualue, jonka monipuolinen polkuverkosto soveltuu erinomaisesti pienimuotoiseen luontoretkeilyyn." MUTTA "Kapeenkosken niemi on vuokrattu siellä toimivan matkailuyrityksen käyttöön ja näin ollen alue on varattu yksityistilaisuuksiin." (Lähde: Visit Äänekoski)

Aluen karttaan pääset tutustumaan tästä. 


"Luontoretkeilijälle alueella on tarjolla vaikeustasoltaan vaihtelevia polkuja, laavuja, nuotio-, teltta- ja näköalapaikkoja". (Lähde: Visit Äänekoski)


Koskenlaskun lisäksi alueen luontopoluilla tuli käveltyä ja maisemia katsottua. Varsin viehättävä ja rauhallinen paikka. Tämä on paikka minne palaan kyllä uudelleen, Nyt itse asiaan - koskenlaskuun. 

Ennen itse koskenlaskuun pääsyä koskenlaskun vetäjä jakoi meille pelastusliivit ja kypärän sekä ohjeisti turvallisuusasioissa. Kävimme läpi ohjeet, kuinka yhteistyö veneen seurueen kesken sujuu, kun vetäjä antaa käskyjä, kuten: "kaikki meloo" "vasen jarruttaa" "kivi" "pysähdytään". Sen kyllä huomasi heti jo veneeseen nousun jälkeen ,että jos kaikki ei noudata ohjeita, homma ei toimi. Meillä lähti yhteistyö kyllä heti alun ihmettelyn jälkeen sujumaan erinomaisesti. Ryhmäkokomme oli 7 henkeä. 

Virallisen tiedon mukaan koskenlaskun reitti olisi 2,5 km pitkä, mutta oman Polar m430 urheilukellon mukaan matkaa kertyi 3,5 km. Aikaa tämän reitin laskuun meni noin tunti. Kaloreita meloessa meni 308 kcal, keskisyke oli 106 ja maksimisyke 138. 


Mitä pidin koskenlaskusta?
  • Älyttömän kivaa ja jännää. 
  • Kohtalaisesti haastavaa liikuntaa. 
  • Pelkkä luonnossa oleminen ei ole minun juttu, mutta luonnon äärellä tapahtuva toiminta on mielekästä ja tämä oli sellaista. 
  • Menen varmasti uudestaan!
Mikä yllätti?
  • Edullinen hinta 25e/ hlö.
  • Melominen kuohuissa ja pyörteissä oli välillä haastavaa. 
  • Luulin, että reitin kuohut olisivat isommat. 
Toivon, että pääsen joskus vielä pidemmälle reitille ja astetta haastavampiin kuohuihin. Uskon kuitenkin, että ennen sitä täytyy käydä näitä helpompia koskenlaskupaikkoja uudelleen läpi. Kapeenkoskelle voisin mennä uudestaan, koska vetäjän ohjaus ja alueesta kertominen oli laadultaan  erinomaista. Ei voi muuta kuin suositella!


Kommentit