Kesän liikuntalajini on pyöräily - se on nro 1

"Pyöräily on erinomaista terveys- ja kuntoliikuntaa. Se pitää yllä ja kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä sekä alaraajojen lihaskuntoa ja nivelten liikkuvuutta. Pyöräily haastaa myös tasapainoa ja koordinaatiota." (UKK-instituutti 2018)

Pyöräily on kivaa! Se on vapaata, vaihtelevaa ja monipuolista. Pyöräilylenkkini ovat vaihdelleet 7 - 55 km välillä fiiliksen ja aikataulujen mukaan. Suuria ja tarkkoja suunnitelmia en yleensä ole tehnyt pyöräilylenkeistä vaan reitti on voinut "elää" tilanteen ja fiiliksen sekä sään mukaan. Pidemmillä pyöräilylenkeillä usein tauolla käyn jäätelöllä tai omat eväät voi olla myös mukana. Yksin harvoin pyöräilen, tarvitsenkin usein "liikuntakaverin", jotta saan lähdettyä liikkumaan.


"Pyöräilyn kuormitusta on helppo säädellä. Pyörällä voi polkea joko verkkaisesti ja nautiskellen peruskestävyyttä rakentaen tai vauhdikkaasti hikoillen vauhtikestävyyttä vahvistaen. Melko tasainen, hieman kumpuileva maasto tekee pyöräilystä usein intervallimaista: syke kohoaa nousuissa, mutta hapenkuljetuselimistö ja jalkojen lihakset saavat levätä alamäkeä laskettaessa. Jos haluaa kehittyä pyöräilijänä, lenkkien pituutta ja rasitusta kannattaa vaihdella." (UKK-instituutti 2018)

Mango-meloni jäätelöpallo + musta kahvi Jyväskylän satamassa

Palokkajärven maisemissa Jyväskylässä

Garpachokeittoa, itsetehdyt kolmioleivät ja kahvia.

"Pyöräily on juoksun ja uinnin veroista kestävyysliikuntaa, joka kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa. Se tarjoaa myös mahdollisuuden monipuoliseen kunnon kohotukseen – vauhtia säätelemällä voi treenata kunnon eri osa-alueita. Pyöräily kehittää myös alavartalon lihasvoimaa- ja kestävyyttä.(Kunto plus 2018)

Oma pyöräilyhaasteeni on tänä kautena 800 km ja nyt olen saanut jo kerättyä pyöräillen 468 km. Olen tyytyväinen! Vielä on kilometrejä edessä, mutta luottavaisin mielin uskon siihen, että oma tavoitteeni täyttyy ennen syksyä.

Lähteet:

Kommentit

  1. Mulla nyt kuule sellanen fiilis, että kyllä tuo tavoite tänä kesänä täyttyy 🙂👍

    VastaaPoista

Lähetä kommentti