Siirtymä välimeren ruokavaliota kohti - ei niin helpoa kuin luulin

Totuus on, että ruokailutottumuksiaan on vaikea muuttaa, vaikka kuinka haluaisi. Tutut piintyneet tavat ja mieliteot ohjaavat syömistä, sen olen havainnut tässä vaiheessa, kun olen tehnyt siirtymävaihetta välimeren ruokavaliota kohti. Kasvisten ja hedelmien lisääminen ruokavalioon on yllättävän haastellista. Olen huomannut, että joudun erikseen miettimään, että mitä lautaselta vielä puuttuu ja se puuttuva osuus on yleensä ollut kasvikset. Kauppareissulla "vedin hatusta" ruokaostokset, jotka kuvittelin olevan välimeren tyyliin sopivia ruokia ja ruoka-aineita. Ruokakassiin eksyi mm. seuraavia tuotteita:

- viinirypäleitä, aprikooseja, appelsiineja, sitruunoita

- lehtisalattia, tomaattia, valkosipulia, kesäkurpitsoja, sipulia, paprikaa

- tomaattimurskaa, punajuurihummusta, salsamaustettuja papuja, valkoisia papuja

- valmisruoista cheddarmikromunakas ja täytettu falafelpihvi+ kvinoa+kasvikset mikroateria

- fetajuustoa, kermaviilia, kreikkalaista jogurttia, maitoa

- kananmunia, maustamattomia broilerin fileesuikaleita, kokonainen broileri
 

Siirtymävaiheen onnistumiset ja haasteet:

+ Hedelmien syönti on lisääntynyt. Tuoreet aprikoosit ovat erittäin hyviä ja olen tykästynyt niihin. 
+ Tomaattia olen aina syönyt, kuten söin nytkin usein.
+ Punajuurihummusta laitoin välillä leivän päälle tyypillisen oivariinin sijaan. Punajuurihummus on perinteistä hummusta maukkaampi.
+ Leivän syönti on vähän vähentynyt ja olen muistanut välillä korvata leivän syönnin muulla, kuten kreikkalaisella jogurtilla, hedelmillä tai munakkaalla. 
+ Muistin sitruunan olemassaolon ja hyödyntämisen ruoanlaitossa.

- Helppoja valintoja - mielikuvituksen puute ruokavalinnoissa.
- Mausteiden täydentäminen ja yrttien osto unohtui täysin.
- Valmisruoat.

Ensi viikolla toivon itseltäni kehitystä ruokavalion suhteen ja tavoitteena on selkeämmin ruokailla välimeren ruokavalion mukaisesti. Pidähän peukkuja, että en vahingossa palaa vanhoihin tottumuksiin. 

Kommentit

 1. Minähän aloitin myös ruokavalion siksi että mahtuisin vaatteisiini. Nyt päivä 6.
  Huomasin tänään, että joudun käymään kaupassa tekemään kaappiin täydennyksiä tosi usein, en vielä osaa ostaa ruokaa tarpeeksi. Ja nyt on NÄLKÄ. Treenissä huomaan, että en tahdo jaksaa, kun nyt vähän karsittiin hiilareita enemmän. Juon vähintään 2 litraa vettä ja nyt janottaa sekin koko ajan 😁
  Pitää laittaa 'valkulle' viestiä ja kysellä noista asioista, nimittäin kohta alkaa ne suklaapatukat ja irtokarkit todella huutelee kaupassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole normaalia enempää nälkä ollut, mutta olenkin elänyt vasta "siirtymävaihetta". Ruokaostokset ovat vielä hieman hakausassa, varsinkin jos nopeasti kaupassa käy. Tsemppaan ensi viikosta lähtien ruokaostosten teossa, aterioiden suunnittelussa ja paremmassa "siirtymisessä" välimeren ruokavaliota kohti.

   Poista

Lähetä kommentti