Helppo välimerellinen kasvis- jauhelihavuoka
Keksin helpon perusruokaohjeen arkiruoaksi jääkaapissa olevista raaka-aineista. Ruokaohje on välimeren ruokavalioon sopiva tai ainakin sinne päin.
Välimerellinen kasvis-jauhelihavuoka a`la Helzu
(perhekoko 4 hlöä)
(perhekoko 4 hlöä)
3 isoa perunaa
2 isoa kesäkurpitsaa (n. 1 kg)
1 iso sipuli
2 yksikyntistä valkosipulia
400 g jauhelihaa (nauta/ sika-nauta/ lammas)
1 prk eli 370 g tomaattimurskaa (maku valkosipuli/ yrtti)
2.5 dl kermaa
2.5- 3 dl vettä
mustapippuria, chiliä ja merisuolaa
ruokaöljyä
- Kuori perunat ja sipulit, poista keräkurpitsoista päädyt. Viipaloi, suikaloi tai raasta kasvikset.
(tein raastetta/ suikaletta kasviksista monitoimikoneella. Muistin, että omistan moisen laitteen.)
- Voitele suuri vuoka tai kaksi normaalikokoista vuokaa ruokaöljyllä. Itselläni oli käytössä hyvin iso
Ikean vuoka.
Ikean vuoka.
- Siirrä kasvikset vuokaan, sekoita eri kasvislaadut sekaisin, jos et ole jo niin tehnyt.
- Lisää kasvisten joukkoon hiven suolaa.
- Paista jauheliha, mausta pippureilla ja hivenellä suolaa.
- Lisää paistetun jauhelihan joukkoon puristetut valkosipulin kynnet ja tomaattimurska, sekoita.
- Lisää jauheliha vuokaan kasvisten sekaan, sekoita ainekset tasaisesti.
- Kaada kerma-vesiseos vuokaan, mutta älä kaada kaikkia kerralla vuokaan vaan arvioi nesteen sopiva määrä. Neste ei ylitä seuksen pintaa.
- Paista uunin alatasolla, kiertoilmalla noin 40-60 min.
Ruoka maistui koko perheelle :)
Kommentit
Lähetä kommentti