Pyörän selässä Jyväskylässä ja Laukaassa

Pyöräily on edelleen pop! Tavoitteenani on saada 600 km täyteen 31.10. 2019 mennessä. Nyt kilometrejä on kertynyt 345 km. Uskon, että tavoitteeni tulee täyttymään. Olen kuitenkin mukavuuspyöräilijä eli en sateella enkä kylmällä ilmalla mielellään pyörällä ajele. Alla kuvia pyöräilyreissuilta Jyväskylän ja Laukaan suunnilta lähiajoilta. Aina tulee otettua jokunen kuva muistoksi.


Jyväsjärven maisema, kirkkopuiston Raw Intola välipalaetappina ja pyörätiet alikulkutunneleineen ovat pyöräretken parhaita hetkiä. Pidän graffiteilla maalatuista alikulkutunneleista, niissä on tunnelmaa. Raw Intolasta saa aivan pathaat mehujäät, joihin ei ole lisätty mitään ylimääräistä vaan se on aitoa tavaraa. Raw Intola on raakaravintoon painottuva hyvän fiiliksen kesäkahvila-auto. Sieltä saa mukaan terveellisen  salaattilounaan, smoothiebowlin tai pienempään herkutteluun vegaanijäätelön tai raakakakkua. Suosittelen! Laukaan suunnalla pyöräillessä, matkan varrella mökille, on maalaismaisemia peltoinen, metsineen ja jopa maatiloineen. Yhdellä pyörälenkillä tuli käytyä myös Laukaan Peurunkagolf:ssa kahvilla sekä katselemassa golffaajien aktiivista pelaamista. Laukaan seutu on kaunista ja vehreää aluetta, lähellä Jyväskylää. 


Jyväskylän satamasta löytyy myös maalattuja seiniä. Jyväskylän satamassa on nykyään paljon toimintaa ja palveluja. Alue on kehittynyt vuosien varrella. Jyväskylän sataman alueelta löytyy jäätelökioski, vohvelikahvila, satamakahvila kaksi ravintolalaivaa, Konttiravintola Morton, vesiurheilua ja minigolf. Myös saunalauttoja sisävesireistelyjä on trajolla satamassa. Meidän etappi satamassa on useinn jäätelöllä käynti.

Kommentit