Kiire ja väsymys syö motivaatiota muutokseen

Talvi on muuttumassa kevääksi ja siitä pian kesäksi. Tuntuu kuin aika kulkisi juoksujalkaa enkä pysy ajatuksen tasolla perässä. Oma kalenteri on rakennettu työn ehdoilla ja oma elämä on jäänyt taka-alalle. Tästä ei voi kuin syyttää itseään, koska pidän työstäni, mutta ehkäpä annan työlleni liikaa aikaa ja unohdan itseni. Tuntuu, että aina on kiire ja kiireen jälkeen iskee väsymys. Kiireen ja väsymyksen myötä ulkoilu ja muu liikunta ovat arjessa mukana vain harvoin ja ystävien tapaamiset sekä terveelliseen syömiseen keskittyminen on jäänyt unohduksiin. Nyt on hyvä pysähtyä ja tehdä muutos.


On aika arvottaa omaa elämää ja miettiä mikä on tärkeää. Tärkeät asiat voivat myös kuormittaa tahtomattaan ja siinä se haaste piileekin. Työelämässä helposti lipsuu ns. harmaalle alueelle ja ei osaa rajata työaikaa tai ei osaa olla joustamaton, jos joustoa tarvitaan. Koen, että työelämässä itsekkyys on pahasta, mutta niin on myös jatkuva joustaminen. Tämä sama pätee ystävyyssuhteisiin. Hyvän tasapainon löytäminen ei ole aina helppoa. 

Oma hyvinvointi on kärsinyt viime kuukausina paljon. Liikunnan vähyys, epäterveellinen syöminen ja epäsäännölliset ruoka-ajat ja sisällä olo on heikentänyt yleistä jaksamistani paljon. Paino on myös noussut ja olo on ikävä. Nukun hyvin ja unirytmi on suhteellisen tasainen, mikä puolestaan on tukenut näinä kuukausina, kun muuten on ollut jaksaminen heikkoa. Mieli ja psyykkinen tasapaino on pysynyt vielä mukana kaikessa, mutta sen mukana olon rajallisuuden tunnen hyvin, ei se kauaa matkassa pysy, jos elämä jatkuu näin kiireisenä. 

Mitä pientä voisin tehdä oman hyvinvointini eteen, jos en työelämän suuria linjoja en voi muuttaa? Ensi viikon tavoitteena ja tarkastelun alla olevina asioina pidän seuraavia asioita:

- Ulkoilun lisääminen 

- Katso mitä syöt ja milloin syöt 


Kommentit