Liikkuva työ ja ruokailun haasteet

Olen työskennellyt liikkuvassa työssä sosiaalialalla keväästä 2022 alkaen. Uudenlainen työntekokenttä  vaihtuvien ympäristöjen ja jopa paikkakuntien välillä  luo minulle haasteita työaikaisen syömisen suhteen. Työpäiväni ovat pääsääntöisesti klo:7- 21 välillä, mutta yleisemmin aikavälillä klo:10-20.00. Työpäivän mitta voi olla 4-12 h. Työaikani ja- päiväni ajankohdat päätän itse. Pyrin tekemään mieluummin pitkää päivää ja ottamaan jossain kohti pidempiä vapaa-ajan pätkiä kuin tekemään normaalia virastotyöaikaa. Teen töitä myös viikonloppuisin. En osaa syödä säännöllisesti, järkevästi enkä taloudellisesti tässä työssä toimiessani. Terveelliset, mutta helpot eväät eivät kuulu työpäivääni. En tiedä miten söisin!Mitä olen tehnyt tämän haasteen eteen?

-Olen osallistunut Mehiläisen työterveyden kautta ravintovalmennukseen, jossa tavoitteena on ollut terveellisten ja helppojen eväiden tekeminen töihin mukaan, säännöllinen syöminen ja painonhallinta. Jätin valmennuksen kesken, koska en ehtinyt tehdä ajoissa valmennuksen viikoittaisia tehtäviä ja koin etten saa tämän valmennuksen kautta tukea riittävästi haasteeseen. 

-Olen ostanut ruokatermarin sillä ajatuksella, että valmistan evääksi puuroa, keittoa tai pataruokaa. Termari on koskematon ja vielä pakkauksessaan. En ole aktivoitunut sen suhteen yhtään. En tiedä mistä saisin kipinän testata sitä.

-Välillä käyn työpäiviä aikana lounaalla, mutta koen, että se ei ole taloudellisesti järkevä vaihtoehto. Joskus se on sallittua ja koitan pitäytyä siinä, että käyn lounaalla ravintolassa korkeintaan kaksi kertaa viikossa. Lounaalla tulee kyllä syötyä monipuolisesti ja kasvisten käyttäminen osana ravintoa on näin runsaampaa. 

-Olen ottanut kotoa eväitä mukaan vaihdellen seuraavia ruoka-aineita:banaania, omenoita, voileipiä, rahkaa, proteiinijauhetta veden kanssa jne. Näillä eväille ei pitkälle jaksa ja usein tulee käytyä eväiden lisäksi kaupassa ostamassa lisää evästä. Lisäeväät ovat mm. valmissalaatteja, riisipiirakoita, täytettyjä sämpylöitä tai juotavia jogurtteja. Jos on mahdollisuus käyttää mikrouunia, ostan valmiita mikroruokia. 


Nyt kysynkin, että mitä voisin vielä kokeilla, mitä en ole vielä tehnyt? 

Vinkkejä otetaan vastaan. 


Tässä esimerkkinä ruokailut tänään:

  • Aamupala: iso kuppi kahvia maidolla, 4 palaa täysjyväkauraleipää juustolla ja keittokinkulla
  • Välipala: banaani, iso kuppi kahvia mustana ja 4dl proteiinijuomaa jauheesta ja vedestä
  • Lounas: Täytetty sämpylä kana-caesar ja vesi
  • Päivällinen: 2 täytettyä tortillaa chili con carne ja 3dl pepsi max
  • Iltapala: 3 dl kinkku-makaronisalaattia majoneesi+kermaviilipohjalla, vesi
  • Myöhäisiltapala: banaani

Kommentit

  1. Sun ruokailut vaikuttivat todella herkullisilta. Ostin aikoinaan sellaisen ruokapurkin, jonka kansi laitetaan pakastimeen. Pitäisi säilyttää ruuat esimerkiksi salaatin kylmänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omistan myös sellaisen rasian, mutta tulee käytettyä todella harvoin.

      Poista

Lähetä kommentti