Hunajaiset ruusukaalit uunissa

Olen aina vierastanut ruokalautasellani ruusukaaleja. Lapsuuden kodissani niitä oli usein tarjolla. Nyt annoin uuden mahdollisuuden näille vihreille palleroille. Tähän uuteen mahdollisuuteen vaikutti paljon se, että ruusukaali oli erittäin kovassa tarjouksessa lähellä olevassa suuressa marketissa. Muutaman päivän kaaleja jääkaapissa katselin ennen kuin innostuin niistä jotain ruokaa laittamaan. Tässä ohje, joka muutti käsitykseni ruusukaalista positiivisempaan suuntaan:


Hunajaiset ruusukaalit uunissa (4 annosta)


800 g ruusukaaleja (yht. 2 pkt)

6 rkl oliiviöljyä

hienoa merisuolaa, mustapippuria

3 rkl hunajaa (käytin kuusenkerkkähunajaa)

4 rkl kiehuvaa vettä

- Leikkaa ruusukaaleista kanta ja poista uloimmat lehdet.

- Puolita ruusukaalit ja laita ne kevyesti öljyllä voideltuu uunivuokaa tai pellille. Ruusukaalit asetetaan leikkauspinta ylöspäin.

- Ripottele ruusukaalien päälle öljy. 

- Mausta suolalla ja pippurilla.

-Paista 10 min 200 asteessa (tai hieman yli tämän ajan). 

- Sekoita kiehuva vesi ja hunaja sekaisin mukissa. Ripottele hunajaneste ruusukaalien päälle. 

- Paista vielä 5-10 min (itse pidin 10 min).


Alkuperäinen ohje on tässä. 

Kommentit

  1. Kiitos reseptistä, kuulostaa hyvältä! Omakaan käsitykseni ruusukaalista ei ole kovin positiivinen, mutta tämä kyllä kuulostaa toimivalta reseptiltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamaan rohkeasti ruokaohjetta. Hunajan määrää voi lisätä, jos haluaa makeutta lisää.

      Poista

Lähetä kommentti